Kahramankazan'da gıda ürünü satılan iş yerlerindeki fiyat ve hijyen denetimleri devam ediyor

TAKİP ET

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin market, fırın ve gıda satışı yapılan...

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin market, fırın ve gıda satışı yapılan diğer işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, gıda, sebze, meyve ve hijyen ürünlerinin fahiş fiyatlarla satılmaması ve tüketicilerin hayatını tehlikeye atacak durumlar yaşanmaması için denetimler özenle devam ediyor.

Ekipler, fırınlarda ve marketlerde satılan ekmeklerin gramajlarını ve fiyatlarını kontrol ederken, hijyen koşullarını da denetliyor. Raflardaki ürünlerin fiyat etiketleri ve son kullanma tarihleri kontrol edilerek uygunsuz bulunan ürünler için cezai işlem uygulanıyor. Ayrıca, raf ve kasa fiyatı arasındaki uyumsuzluklar da değerlendiriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, halkın alışveriş yaparken herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ekiplerin aralıksız çalıştığını bildirdi.

Denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Oğuz, "Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Fırsatçılara izin vermeden vatandaşın güvenle alışveriş yapması için elimizden ne geliyorsa yapacağız." ifadesini kullandı.

Denetim Kahramankazan zabıta