Kahramankazan'da "İletişim yoluyla dolandırıcılık" konulu seminer gerçekleştirildi

TAKİP ET

Kahramankazan Emniyet Müdürlüğünce okullardaki rehber öğretmenler ve idareciler ile muhtarlara "İletişim yoluyla...

Kahramankazan Emniyet Müdürlüğünce okullardaki rehber öğretmenler ve idareciler ile muhtarlara "İletişim yoluyla dolandırıcılık" konulu seminer verildi.

Hamdiye Ünlü İlkokulu ve Gazi İlkokulunda gerçekleştirilen seminerler, Halk Eğitim Merkezlerinde muhtarlarla devam etti.

Seminerlere konuşmacı olarak katılan polis memurları, gelişen teknolojiyle birlikte dolandırıcılık türlerinin de arttığını belirterek, telefon, internet ve benzeri iletişim araçları kullanılarak nasıl dolandırıcılık yapıldığı, dolandırıcıların insanları kandırmak için ne tür yöntemler kullandığı, nelere dikkat edilmesi gerektiği ve bu tarz bir dolandırıcılık ile karşı karşıya kalındığında yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi.

Seminere katılan öğretmen ve idareciler öğrendiklerini kendi okullarındaki öğretmen ve öğrencilere, muhtarlar ise mahalle halkına anlatacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım, iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarını önlemek ve vatandaşların mağdur olmaması ve bu konuda duyarlılığın artması için bu semineri düzenlediklerini söyledi.

dijital dolandırıcılık Kahramankazan seminer