Kahramankazan'da okul sporları bocce il birinciliği seçmeleri yapıldı

TAKİP ET

Kahramankazan ilçesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okul sporları bocce il birinciliği seçmeleri...

Kahramankazan ilçesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okul sporları bocce il birinciliği seçmeleri gerçekleştirildi.

Kahramankazan Belediyesi'nin ev sahipliğinde Eğitim Spor ve Kamp Merkezinde 4 gün süren müsabakalara 120 okuldan 600 sporcu katıldı.

Yıldız erkekler, yıldız kızlar, küçük kızlar, küçük erkekler, genç kızlar ve genç erkekler kategorilerinde boccenin petank geleneksel ve volo basamak disiplinlerinde mücadele eden takımlar, Ankara'yı temsil etmek için yarıştı.

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu (TBBDF) hakemleri tarafından yönetilen maçlar, 40 dakika ve 13 sayı üzerinden oynandı. Dereceye giren sporcular grup müsabakalarında mücadele edecek.

Seçmelere katılımın yüksek olması nedeniyle dereceye giren sporcuların kupa ve madalyaları her kategorinin bitiminde verildi.

Müsabaka başhakemi Fikret Dursun AA muhabirine, il seçmelerinin tamamladığını belirterek, "Bu tür spor etkinliklerini genç yeteneklerin ortaya çıkması ve bocceye kazandırılması adına önemli görüyoruz. Maçlara bundan sonra grup müsabakalarıyla devam edilecek, orada da derece yapan sporcular Türkiye şampiyonasında yarışmaya hak kazanacaklar." dedi.

Ankara il seçmeleri Bocce Okul sporları Petank Volo