Kahramankazan ve Beypazarı'nda Cumhuriyetin 100. yıl dönümü etkinlikleri

TAKİP ET

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kahramankazan'da koşu, Beypazarı'nda bisiklet turu...

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kahramankazan'da koşu, Beypazarı'nda bisiklet turu düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe stadında organize edilen Cumhuriyet Koşusunda 100 öğrenci 100 metre etabında yarıştı.

Etkinliği takip eden Kaymakam Abdullah Selim Parlar ve ilçe protokolü de koşu pistinde tempolu yürüyüş yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım, AA muhabirine Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla birçok etkinlik düzenlendiğini belirterek, "Cumhuriyetin İlk Sabahı adlı kitabı okullarımıza dağıtarak başladık. Bugün de burada '100 yıldan 100. Yıla 100 metre Koşu' sloganıyla öğrencilerimiz arasında bir etkinlik düzenledik. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi de bu vesileyle şükran ve saygıyla anıyorum." dedi.

- Beypazarı'ndaki etkinlikler

Beypazarı'nda da Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla bisiklet sürüşü ve bayrak yürüyüşü düzenlendi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği bisiklet sürüşü, KYK öğrenci yurdu önünde İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın tarafından başlatıldı.

Kaymakamlık binası önünde son bulan turun ardından bisikletçiler ve milli atlet Mizgin Ay Kaymakam Vedat Yılmaz'a Türk bayrağı takdim etti.

Bayrağı öperek teslim alan Kaymakam Yılmaz, Cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyet çocukları ve gençleriyle övündüklerini söyledi.



CUMHURİYET KOŞUSU cumhuriyetin 100 yılı Kemal Yıldırım şehir stadı