Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden KKTC vatandaşlarının sayısı 48 oldu

TAKİP ET

'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti...

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarının sayısı 48'e yükseldi.

KKTC Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Adıyaman'daki İsias Otel enkazındaki KKTC kafilesinde bulanan son iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye geneli kaybettiğimiz KKTC vatandaşı sayımız ise 48 olmuştur. Orada bulunan ekiplerimiz zor durumda olan herkese ulaşmak ve yardım eli uzatmak için çalışmaya devam ediyorlar. Kardeşlerimize Allah'tan rahmet tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz."

Başbakanlık Müsteşarı Durali Güçlüsoy, KKTC kafilesinde bulunan 11 kişinin cenazesinin bugün KKTC'ye götürüleceğini kaydetti.

Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol takımları kafilesiyle gittiği Adıyaman'da yıkılan İsias Otel'in enkazı altında kaldığı bildirilmişti.

Adıyaman'da düzenlenen ortaokullar arası spor müsabakaları gelen kafilede, 24 sporcu, 5 öğretmen ve 6 veli olmak üzere toplam 35 kişinin yer aldığı duyurulmuştu.


adıyaman DEPREM KKTC