Kahramanmaraş'ta enkaz altından kurtarılan depremzedeler yaşadıklarını anlattı

TAKİP ET

Dört katlı binanın enkazından kurtarılan Cuma Üstün: - "O gün evde 6 kişiydik, bizden herkes kurtuldu" - Amcası ve dayısı tarafından enkaz altından çıkarılan Muhammed Buğra Güneş: - "Kardeşlerime çok şükür bir şey olmadı. Annemle babam yatak odasındaydı. Annemi kaybettik"

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yıkılan 4 katlı binanın enkazından kurtarılan Cuma Üstün, "O gün evde 6 kişiydik, bizden herkes kurtuldu." dedi.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan 65 yaşındaki Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyat olmak için geldiği Elbistan'da akrabalarının yanındayken depreme yakalandığını söyledi.

Üstün, ilk sarsıntıda binadan çıktığını ancak daha sonra eve tekrar girdiklerini kaydederek, ikinci depremin ardından 4 katlı binanın çökmesiyle enkaz altında kaldığını dile getirdi.

İkinci depremin Elbistan'ı daha çok vurduğunu aktaran Üstün, "Deprem oldu, dördüncü kattaydık. Nasıl dışarı çıktığımızı hatırlamıyorum. Sonra oğlum ve devlet yetkilileri bizi buraya getirdi. Çok teşekkür ediyorum. O gün evde 6 kişiydik, bizden herkes kurtuldu." diye konuştu.

Amcası ve dayısı tarafından enkaz altından kurtarılan Muhammed Buğra Güneş ise evde oldukları sırada meydana gelen ilk sarsıntıda uyandıklarını anlattı.

Güneş, ikinci sarsıntıda binanın çöktüğünü, yaklaşık 8 saat enkaz altında kaldıklarını belirterek, "Çocuk odasında kardeşlerimle beraber uyuyorduk. Kardeşlerime çok şükür bir şey olmadı. Annemle babam yatak odasındaydı. Annemi kaybettik. Tarif edilmez, çok kötü bir duyguydu." ifadelerini kullandı.

- "Yaralılarımızın durumları iyi"

Amcası Cemil Güneş de depremde evinin hasar almadığını, bu nedenle hemen kardeşini ve yeğenlerini aradığını ancak onlara ulaşamadığını söyledi.

Güneş, akrabalarının oturduğu 7 katlı evin önüne gidince orasının yıkıldığını gördüğünü anlatarak, "Kolonların altında kalmışlardı. Yeğenlerim, 4 kişi yatak odasındaydı. Sağ olarak çıkardık. Babası ile annesi yatak odasındaydı. Kardeşimi ve annelerini de sağ olarak çıkardık ama anneleri hastanede hayatını kaybetti. Yetkililer yardımcı oldu. Yaralılarımızı buraya getirdik. Durumları iyi." şeklinde konuştu.

depremzede Elbistan enkaz kurtarılan