Kamboçya'da muhalefet partisinin başkan yardımcısı gözaltına alındı

TAKİP ET

Kamboçya'da muhalefetteki Mum Işığı Partisinin (CP) başkan yardımcısı Thach Setha, karşılıksız çek düzenlediği...

Kamboçya'da muhalefetteki Mum Işığı Partisinin (CP) başkan yardımcısı Thach Setha, karşılıksız çek düzenlediği iddiasıyla gözaltına alındı.

2019'da çok sayıda karşılıksız çek vermekle suçlanan Setha'nın, suçlu bulunursa 2 ila 5 yıl hapis ve 12 bin 250 dolara kadar para cezasına çarptırılabileceği bildirildi.

Associated Press'in elde ettiği bir mahkeme belgesine göre, 28 Şubat ve 22 Haziran 2022'de yargı karşısına çıkması için celp düzenlenen Setha'nın gelmemesi üzerine, gözaltına alınmasına karar verildi.

Mahkeme belgesinde Setha'nın, 5 karşılıksız çek vermekle suçlayan bir şirket tarafından açılan bir dava kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Partinin diğer başkan yardımcısı Son Chhay, partisinin, iktidardaki Kamboçya Halk Partisi (CPP) ile dava hakkında temasa geçeceğini belirterek "Davanın karşılıksız çekle ilgili değil, siyasi amaçlı olduğuna inanıyoruz." dedi.

Chhay, Setha'nın serbest bırakılması ve siyasi görevlerine devam edebilmesi için partisinin, söz konusu borcun bir an önce ödenmesinin bir yolunu bulacağını belirtti.

Mum Işığı Partisi, hükümete ve mahkemeye, Setha'nın koşulsuz serbest bırakılması ve parti liderlerini ve destekçilerini tutuklamayı ve korkutmayı bırakma çağrısında bulundu.

Kamboçya Mum Işığı Partisi