Kamerun'daki Afanoyoa 1 İlkokulu, TİKA'nın desteğiyle yenilendi

TAKİP ET

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamerun'un başkenti Yaounde'deki Afanoyoa 1...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamerun'un başkenti Yaounde'deki Afanoyoa 1 İlkokulunun tadilatını yaptı.

Okulun açılış törenine Türkiye'nin Yaounde Büyükelçisi Volkan Işıkçı, Ulusal Meclis Üyesi Emah Etoundi, TİKA Yaounde Koordinatörü Burak Özden, yetkililer ve geleneksel liderler ile bölge halkı katıldı.

Törende konuşan Ulusal Meclis Üyesi Etoundi, Türkiye'ye ve TİKA'ya şükranlarını ileterek okulun artan kapasitesiyle civar bölgelerden çok sayıda öğrenciye eğitim verebilecek hale geldiğini, bunun kendileri için çok sevindirici olduğunu ifade etti.

TİKA Yaounde Koordinatörü Özden de yaptığı konuşmada, TİKA'nın kıtadaki 22 ofisi ile Afrikalı dostlarıyla tecrübelerini paylaştığını belirterek tadilatı yapılan Afanoyoa 1 İlkokulunda hem Kamerun'un kalkınmasına hem de Kamerun-Türkiye dostluğuna katkı sağlayacak nice gencin yetişmesini diledi.

Proje ile 13 derslikli okulun yağmurlu havalarda su sızdıran ve yer yer çürümeye yüz tutarak öğrenciler için tehlike yaratan çatısı tamamen yenilenirken atıl durumdaki iki sınıfın da yeniden düzenlenmesiyle okulun hizmet kapasitesi artırıldı.

İç ve dış cephesi boyanarak eğitim-öğretime hazır hale getirilen okulda, hijyen koşullarının iyileştirilmesine yönelik bölge halkının da istifade edebileceği bir su kuyusu açıldı.

Okulun bahçesine, yağmurlu havalarda okul binasına erişimi kolaylaştırmak için beton yürüyüş yolu yapıldı.

Yenileme çalışmalarıyla 420 öğrenciye sahip okulun, gelecek dönem yaklaşık 800 öğrenciye hizmet vermesi bekleniyor.

Afanoyoa I İlkokulu Kamerun TIKA TİKA Yaounde Koordinatörü Burak Özden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Yaounde