Kamerun'un Douala şehrinde şemsiyeli mototaksiler kazalara yol açıyor

TAKİP ET

Kamerunlu mototaksi şoförü Sidic: - "Her gün şemsiyeler yüzünden onlarca kaza yaşanıyor"

AHMET EMİN DÖNMEZ - Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da pratik olması sebebiyle çok tercih edilen "mototaksiler", depo kısmına monte ettikleri şemsiyeler yüzünden sürekli kazalara karışıyor.

Kamerun'da ulaşım ağı ve toplu taşımacılık hattı yeterli seviyede bulunmadığı için, şehir içi yolcu taşımacılığı mototaksilerle sağlanıyor.

Ancak son yıllarda kitlesel terör eylemlerinin bu tarz araçlarla yapılması nedeniyle, Kamerun'un başkenti Yaounde'de mototaksilerin şehir merkezine girmesi yasaklandı.

Yasağın olmadığı Douala kentinde ise kent sakinleri günlük işlerinde zaman kaybını ortadan kaldırmak için "iki tekerlek" denilen mototaksileri kullanıyor.

Ekonomik olması nedeniyle günün her saatinde rastlanan mototaksiler, şehrin her noktasına kolaylıkla ulaşabiliyor.

Mototaksiler, kentin zorlu yollarında müşterileri evlerinin kapısına kadar bırakma kolaylığı sağlıyor.

Ülkede yaklaşık 6 ay süren tropikal yağış mevsimi nedeniyle mototaksi sahipleri, müşterilerini yağıştan korumak için araçlarının depo kısmına geniş şemsiyeler monte ediyor.

Ancak mototaksiler, şemsiyeler nedeniyle sık sık kazalara karışıyor.

- "Her gün şemsiyeler yüzünden onlarca kaza yaşanıyor"

Douala'da mototaksi şoförlüğü yapan ve soyismini vermek istemeyen Sidic, AA muhabirine, müşterilerini yağmurdan ve güneşten korumak için motosikletlerine şemsiye monte ettiklerini söyledi.

Şemsiye takmanın yasak olmadığını kaydeden Sidic, "Müşterilerimize her türlü hava şartında hizmet vermeye çalışıyoruz." dedi.

Sidic, Douala'da zaten çok düzensiz bir trafik olduğunu belirterek, "Her gün şemsiyeler yüzünden onlarca kaza yaşanıyor." diye konuştu.

Yanlış monte edilen şemsiyelerin şoförün görüşünü engellediğini vurgulayan Sidic, acemi şoförlerin, kalabalık yerlerden geçerken insanların yüzlerini yaraladığını veya rüzgar nedeniyle motosikletin hakimiyetini kaybettiğini söyledi.

Sidic, şemsiyelerin trafikteki diğer araçlara takılarak motosikletin düşmesine ve birçok ölümlü kazaya sebebiyet verdiğini sözlerine ekledi.

Afrika Douala Kamerun mototaksi Şemsiyeli Motorsiklet