Kamu işçisine yüzde 45 zam! En düşük kamu işçisi maaşı 15 Bin TL oldu

TAKİP ET

Kamudaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren zam pazarlığında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde '2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni'nde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçisinin zam oranına ilişkin, 'Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni”nde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Kamuda) Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Kamudaki işçiler) Gece çalışanların ücretlerinin yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz."

Kamu işçisinin zam pazarlığında imza günü!

kamu işçisi zam kamu işçisi maaş zammı ekonomi işçi kamu Recep Tayyip Erdoğan son dakika