Kamyon şoförlerinin greve gittiği Ürdün'de taşımacılık sorunları için komite oluşturuldu

TAKİP ET

Ürdün'de kamyon şoförlerinin petrol fiyatlarının düşürülmesi talebiyle başlattığı grev sürerken, Meclis ve...

Ürdün'de kamyon şoförlerinin petrol fiyatlarının düşürülmesi talebiyle başlattığı grev sürerken, Meclis ve hükümet tarafından taşımacılık alanındaki sorunların çözümü için bir komite görevlendirildi.

Ürdün Meclisinden yapılan yazılı açıklamada, Meclisteki ilgili komisyon başkanları ve hükümet yetkililerinin katıldığı toplantıda taşımacılık sektöründeki gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Hükümetin hızlı çözüm çabalarının yakından takip edildiği vurgulanan açıklamada, "Bizler Meclis, hükümet ve vatandaşlar olarak aynı hendekte duruyoruz. Bu nedenle ülkenin güven ve istikrarına yönelik hiçbir eylemi kabul etmeyeceğiz." ifadeleri yer aldı.

Ürdün'ün güvenliği ve hukuk üstünlüğünü göz önünde bulundurarak tüm yetkili makamların hızlı çözümler için harekete geçmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, vatandaşların yanı sıra özel ve kamu mallarına yönelik her türlü olası saldırının engellenmesinin kaçınılmazlığı ifade edildi.

Toplantıda Meclisteki maliye, enerji ve taşımacılık komisyonları başkanlarıyla ilgili bakanların yer alacağı bir komite oluşturulduğu ve bu komitenin, taşımacılık alanındaki sorunlara hızlı çözüm arayışına gireceği belirtildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Ürdün Başbakan Yardımcısı Tevfik Kırışan, "Hükümet, tüm sektörlerin taleplerini dinlemeye özen gösteriyor. İlk günden beri kargo sektöründe çalışanların isteklerine kulak verdiğimiz gibi dün de toplu taşıma sektörü çalışanlarının taleplerini dinledik." dedi.

Ürdün'de kamyon şoförleri tarafından petrol fiyatlarının düşürülmesi talebiyle 5 Aralık'ta başlatılan greve daha sonra toplu taşıma araçları ve su tankerleri şoförleri de katılmıştı.

Kara Taşımacılık Kurumu verilerine göre, Ürdün'de hizmet veren toplam kamyon sayısı 21 bini buluyor.

grev taşımacılık Ürdün