Kanada'da ramazan coşkusu yaşanıyor

TAKİP ET

İslam dünyasında 11 ayın sultanı olarak bilinen ramazan ayı, Kanada'da kılınan ilk teravih ve sahurla başladı.Kanada...

İslam dünyasında 11 ayın sultanı olarak bilinen ramazan ayı, Kanada’da kılınan ilk teravih ve sahurla başladı.

Kanada İmamlar Konseyinin aldığı kararla ramazan ayının başlangıcı 23 Mart olarak ilan edilmişti.

Ramazan boyunca cami ve mescitlerde ücretsiz iftar verilecek.

Ülkedeki üniversiteler ve kolejlerde de iftar saatinde okulda olacak Müslüman öğrenciler için ramazan boyunca iftar ücretsiz olacak.

Ramazan ayı sebebiyle ülkedeki market zincirleri, mağazalar ve bazı iş yerleri de sosyal medya hesapları ve evlere dağıtılan broşürleri ile Müslümanların kutsal ayını tebrik ettiler.

- Başbakan Trudeau, ramazan mesajı yayımladı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ilk teravih namazının kılındığı saatlerde yayımladığı mesajla, ülkedeki Müslümanların ramazanını kutladı.

Trudeau mesajında, "Bu gece Kanada'daki ve dünyadaki Müslümanlar kutsal ramazan ayının başlangıcını kutlayacak. Ramazan, Müslüman takviminin dokuzuncu ayına denk gelir ve resmi olarak hilalin görünmesiyle başlar ve biter. Bu, akşamları aile ve arkadaşlarla bir araya gelerek gün boyu tuttukları oruçlarını açacak Müslümanlar için manevi tefekkür, dua etme ve hayırseverlik yapma zamanıdır. Yemek, akşam namazını takip eder ve ramazanın kalbindeki şefkat, şükran ve cömertlik değerleri üzerinde düşünme fırsatı sunar.’’ ifadelerini kullandı.

Bazı bakan ve siyasetçiler de ramazanın ilk günü bölgelerindeki cami ve mescitleri ziyaret ederek Müslümanlara tebriklerini iletti.

Kanada Kanada Başbakanı Justin Trudeau ramazan