Karaciğer hastalıklarına mercek tutan uluslararası "Hepatoloji Kongresi" başladı

TAKİP ET

Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İdilman: - "Kongrede viral hepatitler, yağlı karaciğer hastalıkları, siroz ve komplikasyonları ile karaciğer nakli konusunda güncel tedavileri tartışacağız"

Amerikan Karaciğer Derneği ve Türk Karaciğer Araştırmaları Derneğince düzenlenen Hepatoloji Kongresi başladı.

Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ramazan İdilman, bir otelde düzenlenen kongreye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin karaciğer hastalıkları açısından çok önemli bir uluslararası toplantı olduğunu vurguladı.

İdilman, 2017'den beri her yıl bu toplantıların yapıldığını belirterek, "Kongrede, Amerikan Karaciğer Kongresi'nde de ele alınan viral hepatitler, yağlı karaciğer hastalıkları, alkol, obezite ve diyabete bağlı yağlı karaciğer hastalıkları, siroz ve komplikasyonları ile karaciğer nakli konusunda güncel tedavileri tartışacağız." dedi.

İdilman, Amerikan Karaciğer Hastalıkları Araştırmaları Derneğinin bu toplantıları sadece Türkiye'de düzenlediğini kaydetti.

Kongrenin organizasyon komitesinde yer alan Prof. Dr. Levent Doğanay ise ABD'li meslektaşlarıyla büyük bir işbirliği içinde çalıştıklarını vurguladı.

10 Şubat'ta düzenlenmesi planlanan kongrenin Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelendiğini belirten Doğanay, ertelenmesine rağmen ABD'li uzmanların kongreye ciddi bir katılım gösterdiğini söyledi.

Prof. Dr. Doğanay, kongrede, toplumda görülme sıklığı artan karaciğer yağlanmasına yönelik yeni ilaç çalışmalarının da ele alındığını ifade etti.

Hepatoloji Kongresi, yarın akşam sona erecek.

Amerikan Karaciğer Derneği Hepatoloji Kongresi Prof. Dr. Ramazan İdilman Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği