Karadağ'da cumhurbaşkanlığı seçimi için 3 adayın başvurusu kabul edildi

TAKİP ET

Batı Balkan ülkesi Karadağ'da 19 Mart Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde 3 adayın başvurusunun kabul...

Batı Balkan ülkesi Karadağ'da 19 Mart Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde 3 adayın başvurusunun kabul edildiği bildirildi.

Devlet Seçim Kurumu (DIK) tarafından yapılan açıklamada, adaylık için başvuru süresinin dün gece yarısı itibarıyla sona erdiği ifade edilerek, adaylardan 3'ünün başvurusunun onaylandığı belirtildi.

Mevcut Cumhurbaşkanı ve Sosyalistlerin Demokratik Partisi (DPS) lideri Milo Djukanovic yeniden aday olurken, muhalefet kanadından Yeni Sırp Demokrasisi Partisi Genel Başkanı Andrija Mandic'in de cumhurbaşkanlığı için adaylığı kaubl edildi.

Sosyal Demokrat Partinin kadın milletvekillerinden Draginja Vuksanovic Stankovic de cumhurbaşkanlığına aday isimler arasında yer aldı.

Bu arada, Demokratik Karadağ Genel Başkanı Aleksa Becic, Avrupa Hareketi lideri Jakov Milatovic, Karadağ Birliği Başkanı Goran Danilovic ve sosyal medya fenomeni olarak tanınan Jovan Jodzir Radulovic'in de adaylık için başvurduğu DIK'in kararının 3 Mart'a kadar belli olacağı kaydedildi.

Karadağ'da 19 Mart'ta yapılacak seçimde adaylardan hiçbirinin yüzde 50'inin üzerinde oy alamaması durumunda, en çok oyu alan iki aday 2 Nisan'da yapılacak ikinci tura kalacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin en son 2018'de yapıldığı Karadağ'da, cumhurbaşkanı 5 yılda bir seçiliyor.

aday Cumhurbaşkanlığı Karadağ SEÇİM