Karadağ'daki erken genel seçimlerde Boşnak Partisi sonuçlardan memnun

TAKİP ET

Karadağ'da dün gerçekleştirilen erken genel seçimlerde meclise 6 milletvekilini sokmayı başaran Boşnak Partisi...

Karadağ'da dün gerçekleştirilen erken genel seçimlerde meclise 6 milletvekilini sokmayı başaran Boşnak Partisi (BS), seçim sonuçlarından memnun olduğunu bildirdi.

Karadağ'daki Müslüman Boşnakların desteklediği BS'nin Genel Başkanı Ervin İbrahimovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bu sonucun, BS'nin kurulduğu tarihten bu yana partinin en büyük başarısı olduğuna işaret eden İbrahimovic, "Kuruluşundan bu yana en iyi sonucu almasını sağlayan ve mecliste büyüme kaydeden tek parti olan BS'ye oy veren herkesi yürekten kutluyorum." dedi.

İbrahimovic, "halkın BS'nin doğru politikasını gördüğünü" dile getirerek, seçmenin Avrupalı, demokratik ve medeni bir Karadağ için kendilerine oy verdiğini söyledi.

Boşnaklar ve BS olmadan demokratik ve Avrupalı Karadağ’ın olmayacağını ifade eden İbrahimovic, Karadağ’ın Avrupa Birliğinin (AB) bir sonraki üyesi olması için gerekli tüm adımları atacaklarını söyledi.

İbrahimovic ayrıca, seçmenin taleplerinin dinlenmesi gerektiğinin altını çizerek, "Avrupa değerlerini taşıyan ve Karadağ'ın AB yolunu kayıtsız şartsız destekleyecek istikrarlı bir hükümet seçeceğiz." dedi.

- BS, resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 7,1'ini aldı

Seçimi takip eden İzleme ve Araştırma Merkezinden (CeMI) yapılan açıklamaya göre, oyların yüzde 99,9'u baz alındığında, oyların yüzde 7,1'ini alan BS, meclise 6 milletvekili soktu.

Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic'in parti liderlerinden olduğu Avrupa Şimdi Hareketi (PES), 25,6'lık oy oranıyla 24 milletvekiline sahip oldu.

Sosyalistlerin Demokratik Partisi (DPS) ve partnerleri Karadağ Liberal Partisi (LP), Arnavut İttifakı ve Sosyal Demokratların (SD) oluşturduğu koalisyon oyların yüzde 23,2'sini alarak elde ettiği 21 milletvekiliyle mecliste ikinci sırada yer aldı.

Karadağ'ın Geleceği İçin Koalisyonu, yüzde 14,7 ile 13 milletvekilini, Demokrat Parti ve URA Halk Hareketi Koalisyonu yüzde 12,5 ile 11 milletvekilini, Sosyalist Halk Partisi ve DEMOS Koalisyonu yüzde 3,1 ile 2 milletvekilini, Arnavut Forumu yüzde 1,9 ile 2 milletvekilini, Arnavutlar Birliği yüzde 1,5 ile 1 milletvekilini, Hırvat Halk İnisiyatifi (HGI) ise yüzde 0,7 ile 1 milletvekilini meclise sokmayı başardı.

Karadağ erken genel seçim