Karataş ve İmrahor Vadisi İmar Planı çalışması tamamlandı

TAKİP ET

Çankaya Belediyesince yapılan İmrahor Vadisi ve Karataş Mahallesi İmar Planı çalışması tamamlandı.Çankaya...

Çankaya Belediyesince yapılan İmrahor Vadisi ve Karataş Mahallesi İmar Planı çalışması tamamlandı.

Çankaya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 1400 hektar büyüklüğündeki İmrahor Vadisi ve Karataş Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı çalışmasının sonuçlandığı bildirildi.

Açıklamada, arazinin elverişsizliği nedeniyle açık, yeşil alan kullanımına öncelik verilirken, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DSİ) dere yatakları görüşleri doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediyesinin 1/5000 ölçekli imar planı orta yoğunluklu kullanım kararlarının geliştirildiği belirtildi.

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Kasım 2021 tarih ve 2264 sayılı kararı doğrultusunda Çankaya/Mamak İlçeleri İmrahor Vadisi ve Karataş Mahallesi'nin 1/5000 ölçekli nazım imar planının 9 Mart 2022 tarih ve 496 sayılı karar ile kesinleştiği kaydedildi.

Çankaya Belediyesinin kesinleşen nazım imar planı doğrultusunda resen başlattığı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı çalışmasının tamamladığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Özellikle DSİ kurum görüşlerinin taşkın sahalar ve jeolojik etüt raporlarının sonuçları uygun olmayan alanlar dikkate alınarak, orta yoğunluklu kullanım kararları geliştirildi. Ulaşım aksları arazinin şartlarına göre 1/5000 nazım plana uygun olacak şekilde kurgulandı."

- Koruma-kullanma dengesi gözetildi

Vadinin etrafındaki yoğun yapılaşma baskısı ve kaçak gelişmelerin, bölge halkının beklentileri de göz önüne alınarak, mahkeme kararları doğrultusunda, bu alanın koruma-kullanma dengesi de gözetilerek, açık ve yeşil alan kullanımlarına ayrıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çevresel ve ekolojik değerleri dikkate alan bir planlama anlayışı ile hazırlanan planlama çalışması, Belediyemiz Meclisince uygun görülmüş ve kabul edilmiştir. Böylece uzun yıllardır beklenen Karataş ve İmrahor Vadisi İmar Planı çalışması, Belediyemizce tamamlanmış ve onay için Ankara Büyükşehir Belediyesine gönderilmiştir."

çalışma Çankaya Belediyesi imar planı İmrahor Vadisi Karataş