Kardeşini 15 Temmuz'da şehit veren Özsoy, yaralı halde darbecilere nasıl direndiğini anlattı:

TAKİP ET

"Şehit olanların üzerine bayrak örttük. O esnada bir kurşun başımı sıyırıp geçerken diğer kurşun bacağıma isabet etti ve yere düştüm" - "Yaralanmama rağmen, 'Devlet olmazsa bizim yaşamamızın bir anlamı yok' inancıyla direnişe devam ettim. Hiç tanımadığım iki genç kız sırt çantalarında getirdikleri sağlık malzemeleriyle pansuman yaptılar. 3 çocuk babasıyım, direnişi bırakmak hiç aklıma gelmedi"

FATMA SEVİNÇ ÇETİN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olan Özcan Özsoy'un gazi ağabeyi Tekin Özsoy, darbe girişiminin yaşandığı gece bacağından vurulmasına rağmen "Devlet olmazsa bizim yaşamamızın anlamı yok" inancıyla direnişe devam ettiğini söyledi.

Darbe girişiminde kardeşini şehit veren ve örgüt mensuplarına direnirken yaralanan gazi Özsoy, AA muhabirine darbe gecesi yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesini korumak için kardeşi ve yeğeniyle Jandarma Genel Komutanlığına gittiğini söyleyen Özsoy, "Kalabalık bir grup gidip askerlerle konuşup durdurmak istedik. Ellerimizdeki Türk bayrağıyla askerlere, 'Siz bu ülkenin askerlerisiniz, bizleri korumakla mükellefsiniz' telkinlerinde bulunduk ama dinlemediler. " diye konuştu.

-"Şehit olanların üzerine bayrak örttük"

Bir askerin, "Gelmeyin, ateş ederiz" diyerek kendilerini tehdit ettiğini, kısa bir süre sonra askerlerin hedef gözetmeksizin ateş ettiklerini belirten Tekin Özsoy, gece yaşananları şöyle aktardı:

"Darbeci askerlerin saldırısı sonucu birçok insan yaralandı. Bir taraftan helikopterler, diğer taraftan da keskin nişancılar insanların üzerine ateş ediyordu. Yerde yaralanan insanlar vardı, herkes birilerini kucaklayıp kenara götürüyordu. Şehit olanların üzerine bayrak örttük. O esnada bir kurşun başımı sıyırıp geçerken diğer kurşun bacağıma isabet etti ve yere düştüm."

Saldırının etkisiyle yaşanan kargaşada, kardeşi ve yeğeninden haber alamadığını söyleyen Özsoy, "Ortalık sakinleşince yeğenimi buldum ama kardeşimi hala bulamamıştım. Her yeri aradık, en son hastanelere bakmaya başladık. Gazi Üniversitesi Hastanesinde başından vurulmuş bulduk." dedi.

Kardeşini hastanede öylece bırakıp yaralı halde tekrar Jandarma Genel Komutanlığının önüne döndüğünü söyleyen Tekin Özsoy, "Yaralanmama rağmen, 'Devlet olmazsa bizim yaşamamızın bir anlamı yok' inancıyla direnişe devam ettim. Hiç tanımadığım iki genç kız sırt çantalarında getirdikleri sağlık malzemeleriyle pansuman yaptılar. 3 çocuk babasıyım, direnişi bırakmak hiç aklıma gelmedi. Türkiye, diğer ülkeler gibi olmasın, bizim çocuklarımız, diğer çocuklar gibi olmasın istedim." dedi.

Özsoy, kardeşinin hastanede 118 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybettiğini ve şehit olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bugüne kadar çok darbe gördüğünü ama ilk defa bir liderin darbeye karşı direnç gösterdiğini dile getiren gazi Özsoy, "Cumhurbaşkanı'mızın 'Halkın iradesi üzerinde bir güç tanımıyorum' sözünü unutamıyorum, beni en çok etkileyen oydu, onun hissettirdikleriyle sokağa çıktım. Allah bir daha bu ülkeye böyle gün yaşatmasın, değil bir kardeş, 32 kardeşim olsa yine çıkar ülkem için canımı feda ederim." diye konuştu.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Fetullahçı Terör Örgütü