Katar'da Kovid-19 salgınına rağmen ramazanda yardım ve dayanışma devam ediyor

TAKİP ET

İİT İnsani Yardım Fonları Birimi Başkanı Abdulaziz bin Abdurrahman bin Hasan Al Sani: "Katar her zaman insani yardım alanında öncü olmaya çalışıyor" "Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity) veya Kızılay gibi kurumlar, mübarek ay boyunca profesyonel bir gönüllü ekip aracılığıyla nerede olurlarsa olsunlar ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak hedefiyle projeler başlattı"

SERDAR BİTMEZ - Katar'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ramazan çadırları gibi alışkın olunan birçok yardım yolu kapanda da ülkedeki hayır kurumları, ticari şirketler ve bireyler düzeyinde dayanışma sürüyor.

Katar'daki kurumlar ve kişiler, salgınının getirdiği engelleri aşarak, sosyal dayanışmanın maddi ve manevi tezahürlerini yansıtmak için hayır işleri yapıyor.

Hayırseverler söz konusu yardımları Kovid-19 salgını dolayısıyla yaşam koşulları etkilenen kesimlere ulaştırıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İnsani Yardım Fonları Birimi Başkanı Abdulaziz bin Abdurrahman bin Hasan Al Sani AA muhabirine yaptığı açıklamada, Katar her zaman insani yardım alanında öncü olmaya çalışıyor. dedi.

Tüm dünyanın zor insani koşullardan geçtiğine dikkati çeken Al Sani, buna rağmen Katar'ın hala kurumları ve Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları ve ajanslarıyla gerçekleştirdiği ortaklıklar aracılığıyla insanlığa katkı sağlayan ülkelerin ön saflarında yer aldığını belirtti.

Bunun Doha’nın BM ile insani yardım alanında ortak çalışmayı kurumsallaştırma çabasını gösterdiğini kaydeden Al Sani, böylece Katar'ın uluslararası insani yardım alanında etkili hale geldiğini vurguladı.

Ramazan ayında ülkesinde gerçekleştirilen dayanışma projelerine de değinen Al Sani, Yurt içinde yardım projeleri tedbirlere uymak suretiyle devam etti. diye konuştu.

Al Sani, Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity) veya Kızılay gibi kurumlar, mübarek ay boyunca profesyonel bir gönüllü ekip aracılığıyla nerede olurlarsa olsunlar ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak hedefiyle projeler başlattı. ifadelerini kullandı.

- İhtiyaç sahibi ailelere gıda paketi dağıtılıyor

Fonun faaliyetleriyle ilgili olarak Al Sani, Katar'daki sosyal girişimlerimiz çerçevesinde, Ecyal Eğitim Merkezi'nin iş birliğiyle 'Sizlerle' adlı bir kampanya başlattık. dedi.

Bununla Katar'daki muhtaç ailelere ve işçilere destek olmayı hedeflediklerini aktaran Al Sani, ramazanda Kovid-19 salgını ile ilgili istisnai koşullar altında çok sayıda muhtaç aile ve işçiye proje kapsamında ulaşıldığını ve çeşitli bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine günlük gıda paketi dağıtılacağını ifade etti.

- Katarlı hayırseverler çeşitli yöntemlerle yardımlarını yapıyor

Kovid-19 salgını gölgesinde tercih edilen dayanışma yollarından birinin de kurumlar ile şirketlerin hayır kuruluşları ve catering şirketleriyle iş birliği yapması, ihtiyaç sahiplerine, markette para yerine kullanabileceği yiyecek kuponu dağıtılması oldu.

Ayrıca Katar'daki El-Mira Tüketim Malları Şirketi, Tüketiciyi Koruma Komitesi ile iş birliği yaparak ramazan boyunca yardım etmek isteyenler için Mira Ramazan girişimi başlattı.

Girişim çerçevesinde, yardımseverler için 100 Katar riyali karşılığında pirinç, şeker, un, makarna gibi temel ihtiyaçların yer aldığı yardım kolileri hazırlanıyor.

Bazı restoranlar da halkı iyilik yapmaya teşvik etmek için Ramazan ayı boyunca iftar yemeklerine özel teklifler sunuyor.

Katar Hayır Kurumu, işçilere iftar dağıtımı yapan araçlar, evine ulaşamayanlara trafikte hafif yemek paketi ve ramazan kolisi dağıtımı gibi birçok yardım kampanyasının yanı sıra, geliri düşük olan ailelere zekat, fitre ve bayramlık dağıtımı gibi sosyal projelere öncülük etti.

Sosyal girişimler kapsamında başlatılan Evden Eve kampanyası, üretici ailelerin desteğiyle düşük gelirliler için hazır yemek sağlamayı hedefliyor.