Katar ve Hollanda dışişleri bakanları Doha'da "ikili işbirliğini" görüştü

TAKİP ET

Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ülkesini ziyaret eden Hollandalı...

Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ülkesini ziyaret eden Hollandalı mevkidaşı Wopke Hoekstra ile ikili işbirliğini görüştü.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Al Sani, başkent Doha'da Hoekstra ile bir araya geldi.

Teknoloji ve enerji alanındaki yatırımlar başta olmak üzere ikili işbirliğini geliştirme olanaklarının ele alındığı görüşmede Al Sani ve Hoekstra, İran'ın nükleer programının yanı sıra Afganistan ve Filistin'deki gelişmeleri de değerlendirdi.

İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik tekrarlanan baskınların tehlikesine dikkati çeken Al Sani, uluslararası topluma "İsrail'in Filistin halkı ve Müslümanlar ile Hristiyanların kutsalları üzerinden tansiyonu yükseltme politikasını durdurma" çağrısında bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanı Hoekstra ise Afganistan'daki tahliye sürecinde sarf ettiği çabalar ve enerji krizini hafifletme yolunda üstlendiği rol dolayısıyla Katar'a teşekkür etti.

Hoekstra, Katar ziyaretinden önce Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve diğer bazı yetkililerle bir araya gelmişti.

 Dışişleri Bakanı Hollanda Katar