Katar ve Ürdün başbakanları, bölgedeki gelişmeleri ve ikili ilişkileri görüştü

TAKİP ET

Ürdün Başbakanı Beşir el-Hasavne, Katarlı mevkidaşı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile başta Filistin olmak üzere...

Ürdün Başbakanı Beşir el-Hasavne, Katarlı mevkidaşı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile başta Filistin olmak üzere bölgesel gelişmeler ile ikili ilişkileri değerlendirdi.

Ürdün haber ajansı PETRA'ya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Katar'ı ziyaret eden Hasavne, Al Sani ile başkent Doha'da bir araya geldi.

İki başbakan, Filistin toprakları ve Mescid-i Aksa'da yaşanan gelişmeleri ele alırken, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını ve tek taraflı eylemlerini kınadı.

Hasavne ve Al Sani, uluslararası toplumun, İsrail'i, uluslararası hukuku çiğneyen ihlallerine son vermeye zorlaması gerektiğini vurguladı.

İki ülke arasındaki ilişkileri ve işbirliğini genişletme konusunu da ele alan taraflar, kalkınma, yatırım ve ekonomi alanlarında işbirliğini artırmak istediklerini dile getirdi.

Hasavne, görüşmede, bölgede oynadığı rolden ve Arapların meselelerine sunduğu hizmetten ötürü Katar'a teşekkür etti.

Al Sani ise Doha ile Amman arasındaki işbirliğini üst seviyelere taşımayı istediklerini belirtti.

Katar ile Ürdün arasındaki ilişkilerin sağlam temeller üzerine kurulduğunu kaydeden Al Sani, Katar'ın, Ürdün'deki yatırımlarının önemli olduğunu ve bunları farklı alanlara yaymak istediklerini dile getirdi.

Ürdün Başbakanı Hasavne, iki günlük ziyaret kapsamında dün akşam Katar'a gitmişti.


Katar Ürdün