Kayseri Büyükşehir Belediyesi "Park Et-Vale" uygulamasında ikinci hizmet noktasını açtı

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, sera gazı salınımının azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Park Et-Vale uygulamasının ikincisini hizmete açtı. Vale hizmeti 09.00-18.30 saatleri arasında veriliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, sera gazı salınımının azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Park Et-Vale uygulamasının ikincisini hizmete açtı.

Kayseri Ulaşım AŞ Genel Müdürü Mehmet Canbulut, yazılı açıklamasında, kentin en yoğun yaya ve araç trafiğinin yaşandığı Bankalar Caddesi çevresinde sürücülerin park yeri arama süresini ve sera gazı salınımının azaltılması amacıyla ikinci vale uygulamasını hizmete açtıklarını ifade etti.

Kaleönü bölgesine 8 ay önce oluşturdukları ilk vale hizmet noktasında yaklaşık 14 binin üzerinde kullanım gerçekleştiğini vurgulayan Canbulut, şunları kaydetti:

"Bu rakam da yerinde bir karar alındığını göstermektedir. İlk vale noktamız ile yeni hizmete açtığımız Kiçikapı hizmet noktası sayesinde araç parkının kaygı olmaktan çıkması ve vatandaşlarımızın işlerini kolayca yapabilmesi, amaçlanan hedefler arasındadır. Her türlü verinin analiz edilerek vatandaşlarımızın memnuniyetinin ön planda tutulduğu hizmetlerimiz Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç önderliğinde devam edecektir."

Büyükşehir Belediyesi otopark görevlileri tarafından park edilecek araç, sürücüden Kiçikapı ve Kaleönü vale noktasından teslim alınırken, Bedesten Katlı Otoparkı'na park işlemi gerçekleştiriliyor.

Araç, plaka ve sürücü iletişim bilgileri ile sisteme kayıt gerçekleştirilerek, verilen telefon numarasına link ve şifre gönderiliyor. Araç teslim alınmak istendiğinde, cep telefonuna gelen linke tıklayıp, aracın ne zaman alınmak istendiğine dair not bırakılabiliyor.

Vale hizmeti 09.00-18.30 saatleri arasında veriliyor.

Kayseri Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park Et-Vale Memduh Büyükkılıç Kayseri Ulaşım AŞ