Kayseri'de 2'si kadın 3 kişi arkadaşlarını alıkoydular, gasp ettiler! Mahkeme sonuçlandı

TAKİP ET

Kayseri'de kaçırıp 2 gün alıkoydukları arkadaşlarını gasbettikleri iddia edilen 2'si kadın 3 sanık 6 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri'de kaçırıp 2 gün alıkoydukları arkadaşlarını gasbettikleri iddia edilen 2'si kadın 3 sanık 6 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, başka suçtan tutuklu sanıklar M.P. ve H.K, tutuksuz yargılanan F.Ö, müşteki Ü.T. ile sanık avukatları hazır bulundu.

Müşteki Ü.T. ifadesinde, araç alım satım işinde aracılık yaptığını, sanıkları tanıdığını, 30 Ağustos 2021'de Gültepe Parkı'nda bulunduğu esnada sanıkların araçla yanına geldiğini söyledi.

Sanıklardan H.K'nin tabanca zoruyla araca bindirildiğini, bir eve götürüldüğünü ve 2 gün burada alıkonulduğunu öne süren Ü.T, şunları kaydetti:

"Eve gidince beni bağladılar. Üstümü arayıp, telefonumu aldılar. Aldıkları cüzdanımda para olmadığını görünce geri verdiler. Benden kredi çekip kendilerine araç almamı istediler. Kabul etmeyince boş bir kağıt getirip 'bunu imzala' dediler. Onu da kabul etmeyince sanıklardan M.P. ve yanında bulunan tanımadığım bir kişi beni tekme tokat dövdü. Sonradan bir yolunu bulup telefonla babama ulaşarak, konum attım. Babam, polislerle gelip beni kurtardı. Sanıklardan şikayetçiyim, cezalandırılmalarını istiyorum."

Duruşma savcısı mütalaasında, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "nitelikli yağma" suçlarından yargılanan 3 sanığın, delil yetersizliğinden beraatini istedi.

Sanık M.P. savunmasında, müştekinin olay günü eve kendisinin geldiğini ve yalan beyanda bulunduğunu iddia ederek, beraatini talep etti.

Sanıklardan H.K. suçlamaları kabul etmediğini, F.Ö. ise müştekiyi tanımadığını kaydederek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklar M.P, H.K. ve F.Ö'ye "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 3 yıl 4'er ay, "nitelikli yağma" suçundan da 3 yıl 4'er ay hapis cezası verdi.

Kayseri Kayseri Olay Kayseri Haberleri Kayseri Adliye