Kayseri'de düzenlenecek "Savunma Sanayi Sempozyumu" Ekim 2022'ye ertelendi

TAKİP ET

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube tarafından düzenlenecek olan '' Savunma Sanayi Sempozyumu ve Sergisi'' Ekim 2022'ye ertelendi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol; ‘’ Ülke ekonomisinin en önemli bölümünü oluşturan savunma sanayi, bulunduğumuz coğrafya ile birlikte birçok farklı etken bağımsız ve güçlü bir sanayiye sahip olmayı zorunlu kılıyor.

Çünkü milli olarak üretilen her silah ve teçhizat, dış ülkelere olan bağımlılığı azaltmanın yanı sıra güç ve saygınlık kazandırmakta ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Son yıllarda şahit olduğumuz savunma sanayi alanında yapılan gelişmeler, ülkenin güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasının ötesinde stratejik anlama sahip olduğu, toplumsal huzurun olduğu kadar kalkınmanın da belirleyicisi olduğunu göstermektedir.

Şubemiz tarafından düzenlenecek olan Savunma Sanayi Sempozyumu ve Sergisini düzenlememizde ki amacımız da bu alandaki birçok bilimsel konuyu ele alarak ülkemize yeni değerler katmayı hedeflemekteyiz,’’ dedi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası genelindeki şubelerin katılımıyla 15.9.2021 tarihinde gerçekleştirilen Düzenleme Kurulu 1. Toplantıda yapılan değerlendirmede bu yıl yapılması planlanan sempozyumun pandemi nedeniyle Ekim 2022 yılına ertelenmesine karar verildi.

Söz konusu olan etkinlikle ilgili program tamamlandığında ilgililere iletileceği bildirildi.

Kayseri Süleyman Varol TMMOB Makina Mühendisleri Odası