Kayseri'de Filistin'in değil esnafın gıyabi cenaze namazı kılındı

TAKİP ET

Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanma sırasında sivil toplum teşekküllerinin öncülüğünde yoğun katılım ile İsrail terörüne maruz kalan ve hayatını kaybeden Filistinliler için Kayseri'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanma sırasında sivil toplum teşekküllerinin öncülüğünde Kayseri'de yoğun katılım ile İsrail terörüne maruz kalan ve hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kısıtlama ve pandemi önlemlerinin hiçe sayıldığı gıyabi cenaze namazı sırasında Filistin bayrakları açıldı.

Kalabalığa polisin müdahale etmemesi dikkat çekti

Pandemi kuralları çerçevesinde her hangi biri vefat ettiğinde sadece kısıtlı sayıda birinci derece aile yakını ile cenaze namazına izin veriliyor.

Vaka sayılarının düşmeye başladığı, uzun süredir kapalı olan, ekonomik sıkıntılar ile boğuşan, devlet yardımlarından destek alamayan alsa bile yardımların yeterli gelmediği küçük esnafın açılmayı beklediği bir dönemde pandemi kuralları ve önlemlerinin uygulanmaması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Esnafın, kısıtlama sonrası açılmayı beklerken Kayseri'de vaka sayılarının artmasından endişe duyuluyor.

Yeni düzen sosyal medya haber portalı Kayseri Radar'da kullanıcıların yaptığı yorumlarsa hayli ilginç.

Kayseri Radar takipçilerinden birine ait yorum güne damga vurdu. "Kısıtlada Filistin'deki can kayıplarının değil, can çekişmekte olan esnafın gıyabi cenaze namazı kılındı," cümlesi içinde bulunduğumuz durumu tam yansıtır şekilde.

Kayseri'de İsrail terörüne maruz kalan ve Filistin'de hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazından sonrası vatandaş kamerasına yansıdı.
 

kayseri kayseri olay kayseri filistin esnafın gıyabi cenaze namazı