Kayseri'de kendilerini "Polis" olarak tanıtım 2 Milyon Lira dolandıran 3 kişi tutuklandı

TAKİP ET

Kayseri Emniyet Müdürlüğünün başarılı operasyonları hız kesmiyor. Bu kez kendilerini "Polis" olarak tanıp dolandırıcılık yapan 3 kişi yakalandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; "18.12.2020 tarihinde idaremiz Erciyesevler Mahallesinde ikamet eden müşteki S.K. isimli şahsın, telefonla kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilerce, müştekinin 150.000 EURO ve 20.000 USD Dolarının (Yaklaşık 2.000.000,00TL) alınarak Polis süsü vermek suretiyle dolandırılması sonucu meydana gelen Nitelikli Dolandırıcılık ve Suç Örgütü Kurmak suçundan yapılan tahkikatla ilgili  olarak; Müştekinin 19.12.2020 günü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğimize müracaat etmesi üzerine, olayı gerçekleştiren şüpheli şahısların tespit edilerek yakalanmasına yönelik çalışmalara başlanılmıştır. Bu kapsamda yapılan araştırmalarda, olayın meydana geldiği bölgede bulunan bir çok kamera kayıtları temin edilerek titizlikle incelenmiş, söz konusu görüntülerde bir şüpheli şahsın olduğu tespit edilmesi üzerine bu yönde tahkikat derinleştirilerek yapılan çalışmalar soncunda, müştekiyi dolandıran şüpheli E.A. isimli şahsın 18.12.2020 günü ilimize İstanbul ilinden   geldiği, burada müştekinin kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilerin yönlendirmesi ile çöp konteynırının yanına bıraktığı poşet içerisindeki paraları aldığı ve kendilerini bekleyen H.A, Ş.G ve V.A isimli şüphelilerle buluşarak Şanlıurfa iline gittikleri tespit edilmiştir. 

Yapılan detaylı çalışmalarda, olayı gerçekleştiren şüphelilerin suç işlemek amacıyla bir araya geldikleri, dolandırıcılık olaylarını birlikte gerçekleştirdikleri ve birlikte hareket edip eylemlerini gerçekleştirdikleri. Söz konusu suç örgütünün bir hiyerarşi içerisinde hareket ettiği, ast-üst ilişkisi bulunduğu, bu hiyerarşide yer alan örgüt üyelerinin görev paylaşımı yaptıkları, güvenlik kuvvetlerine yakalanmamak için ve kimliklerinin tespit edilmemesi büyük bir gizlilik içerisinde hareket edip, suçta kullandıkları GSM hatlarını başka şahıslar adına çıkarttıkları, bu doğrultuda yüksek miktarlarda haksız menfaat temin ettikleri ve suç gelirinden elde ettikleri paraları hiyerarşi içerisinde paylaştıkları anlaşılması üzerine suç örgütünün çökertilmesi, suça konu delillerin elde edilmesi amacıyla, 23/12/2020 günü ilimiz koordinesinde İstanbul ve Şanlıurfa merkez ve Siverek ilçesinde eş zamanlı operasyonlarda suça karıştıkları tespit edilen E.A., H.A. ve V.A. isimli kardeşler yakalanarak gözaltına alınmış ve ilimize intikal ettirilmiştir. Operasyonlarda örgüt üyelerinin suçta kullandıkları cep telefonları ve suça konu müştekiye ait paralara el konulmuştur. Gözaltına alınan şüphelilerin hesap hareketleri kontrol edildiğinde, şüphelilerin ülkemiz genelinde bir çok dolandırıcılık olaylarına karıştıkları tespit edilmiştir . 

Haklarında Cıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak ve Nitelikli Dolandırıcılık Suçlarından işlem yapılan şüpheliler 25.12.2020 günü sevk edildikleri ilimiz adli makamlarınca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 

Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmaları , GSM hatlarını aldıkları noktalara dikkat etmeleri, sık sık E-Devlet sisteminde kendi adlarına GSM hatlarını kontrol etmeleri, bilgileri dışında bir hat alındığının tespiti halinde kolluk kuvvetlerine ve adli makamları bildirmeleri gerekmektedir," denildi.

kayseri kayseri emniyet müdürlüğü kayseri dolandırıcılık suç örgütü dolandırıcılık