Kayseri'de Kovid-19 vaka sayısında yüzde 45 oranında düşüş sağlandı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Koca Bilim Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulunurken illerde meydana gelen vaka sayısında ki düşüşten de bahsetti. Bakan Koca, Kayseri'de Kovid 19 vaka sayısında yüzde 45 oranında düşüşün sağlandığını da belirtti.

Sağlık Bakanı Koca Bilim Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulunurken illerde meydana gelen vaka sayısında ki düşüşten de bahsetti. Bakan Koca, Kayseri'de Kovid-19 vaka sayısında yüzde 45 oranında düşüşün sağlandığını da belirtti.

Sağlık Bakanı Koca,
''Hastanelerimiz yoğun bakımlarımız yükü kaldırmada zorlanmaya başladı. Birçok ilde 100'de 100'e varan artış oldu. Yaygın genel tedbirler hayata geçirildi. Salgının seyrine göre illerimizde tek tek değerlendirme yapılarak yerel imkanların seferber edildiği, filyasyon ekip sayılarının arttırılması yanında, yaygın temaslı takibin yapıldığı bir dönemi yaşadık.

Günlük vaka sayılarında Gaziantep'te yüzde 66, Tekirdağ, Bursa ve İzmir'de yüzde 60, Ankara ve Samsun'da yüzde 55, Trabzon ve Adana yüzde 50, Diyarbakır ve Hatay yüzde 48, Kayseri ve Kocaeli yüzde 45 oranında düşüşler sağlandı.'' dedi.

gaziantep e yüzde 66 tekirdağ bursa ve i̇zmirde yüzde 60 ankara ve samsunda yüzde 55 trabzon ve adana yüzde 50 diyarbakır ve hatay yüzde 48 kayseri yüzde 45 kocaeli yüzde 45 vaka sayısı kayseri