Kayseri'de lise öğrencisinin öldüğü trafik kazasına ilişkin dava başladı

TAKİP ET

Kayseri'de lise öğrencisinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin öğrencinin ehliyetsiz olan sürücü arkadaşının yargılanmasına başlandı. Duruşma kapalı yapıldı.

Kayseri'de lise öğrencisinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin öğrencinin ehliyetsiz olan sürücü arkadaşının yargılanmasına başlandı.

Kayseri 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık A.K. (16), maktul Y.U'nun (16) müşteki ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

DURUŞMA KAPALI YAPILDI!

Duruşma, sanığın yaşının küçük olması nedeniyle kapalı yapıldı.

Sanık A.K'nin savunmasında, olay günü arkadaşları ile gezmek için buluştuğunu, araçla seyir halindeyken bir tıra arkadan çarptığını belirterek, pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

Maktulün babası M.U'nun da olay anında sanığın oğlunu kaza yerinin karşısındaki 112 Acil Sağlık İstasyonu'na götürebilecekken bunu yapmadığını öne sürerek, yaşananın cinayet olduğunu belirttiği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kayseri'de Yaşanan Olayın Geçmişi

A.K. idaresindeki 55 AEJ 021 plakalı otomobil, 20 Ocak'ta Gaffar Okkan Bulvarı'nda bir tıra arkadan çarpmış, çapmanın etkisiyle panikleyen sürücü A.K. otomobilini, Mimsin Şirintepe Mahallesi Uyanık Sokak'a kadar sürmeye devam etmişti.

Kazada, otomobildeki Soğanlı Anadolu Lisesi öğrencisi Y.U. hayatını kaybetmiş, yaralanan sürücü ve B.Ö. ise hastaneye kaldırılmıştı.

dava kayseri lise öğrencisinin yaşamını yitirdiği trafik kazası