Kayseri'de Ramazan davulunu yasaklayan Belediyeden açıklama: Vazgeçtik

TAKİP ET

Kayseri'de Ramazan davulunu Kaymakamlık ve Belediye ortak kararı ile yasaklayan Talas Belediyesinden açıklama geldi. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; İlçemiz sakinlerinden gelen yoğun talep ve sosyal medyadaki ölçüsüz tartışmalar, bu prensip kararından vazgeçmemizin doğru olacağı kanaatini oluşturmuştur.

Kayseri'de Ramazan davulunu Kaymakamlık ve Belediye ortak kararı ile yasaklayan Talas Belediyesinden, ilçede ramazan ayında sahurda davul çalınıp çalınmayacağına ilişkin açıklama yapıldı.

Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "öğrenci şehri" Talas'ta çok sayıda öğrencinin, "ramazan davulu" konusunda çözüm talebinde bulunduğu aktarıldı.

Teknolojinin gelişmesinin de insanların kendi imkanlarıyla sahura kalkabilmesini mümkün kıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son dönemlerde ramazan davulu geleneğinin/kültürünün uzağında gerçekleşen bazı uygulamalar nedeniyle sayın kaymakamımız ile birlikte ilçemizde davul çalınmasının önüne geçen sözlü bir prensip kararı almıştık. Ancak konuya duyulan hassasiyet, ilçemiz sakinlerinden gelen yoğun talep ve sosyal medyadaki ölçüsüz tartışmalar, bu prensip kararından vazgeçmemizin doğru olacağı kanaatini oluşturmuştur. Bu doğrultudaki karar ve takip, Kayseri Valiliğimiz tarafından yerine getirilecektir."

Talas'ta Ramazan davulu Belediye ve Kaymakamlık kararı ile yasaklandı

Kayseri Talas Talas Belediyesi Talas Kaymakamlığı Ramazan Davulu Yasağı Ramazan Ramazan Ayı