Kayseri'de Son Durum: Ev fiyatları aldı başını gitti!

TAKİP ET

Kamu Bankalarının faiz indiriminin ardından Kayseri'de ev fiyatları aldı başını gitti.

Kayseri'de ev fiyatları dudak uçuklatmaya devam ediyor!

Kamu Bankalarının vatandaşa sağladığı faiz kolaylığını ev sahipleri kötüye kullanmaya devam ediyor! Kötüye kullanımda ise Kayseri başı çekiyor.

Bir emlak sitesi verilerini baz alan haberimiz gerçeğin ne kadar korkunç olduğunu ortaya koyuyor.



Emlak sitesine 20 Mayıs tarihinde eklenen bir ev fiyatında ki anormal değişiklik dikkat çekmeyecek gibi. Eskiden önemli bir merkez olan ancak şimdilerde mültecilerin / sığınmacıların Kayseri'deki başkenti konumunda ki  Sahabiye Mahallesinde 265 Bin Liradan satışa sunulan evin fiyatı sadece 12 günde 85 Bin Lira fark eder hale geldi.



Türkiye'de 12 günlük süre içerisinde döviz kurları düşerken, ekonominin canlanması için adımlar atılırken ve herhangi bir şey değişmemişken bu anormal fiyat artışı neyi ifade ediyor?

Kimse bu fiyat artışına bir anlam veremese de ev sahiplerinin cevabı tek; ' mal benim değil mi? istediğim fiyata satarım.

Ancak bu fiyat oynamalarında unutulan bir şey var! Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 27 Mayıs tarihi ve öncesi fiyatlar baz alınacak ve fiyatını yükselten sıfır yada 2. el ev kredilerine onay verilmeyecek.



Bu ekran görüntülerinin ardından emlak sitesi kendi içerisinde bulunan 'emlak endeksi' isimli alanı kapattı.

kayseri ev fiyatları kayseri satılık ev emlak sitesi kayseri satılık ev fiyatları konut fiyatları kayseri konut fiyatları