Kayseri'de yarına dikkat! AFAD, Valilik ve Meteoroloji uyardı

TAKİP ET

Kayseri için turuncu kodlu uyarı: AFAD, SMS gönderdi. Kayseri Valiliği ve Meteoroloji yazılı uyarıda bulundu.

Kayseri için 18 Kasım tarihine dikkat! Kayseri Valiliği, AFAD ve Meteroroloji turuncu kodlu uyarıda bulundu.

AFAD, SMS gönderdi. Kayseri Valiliği ve Meteoroloji yazılı uyarıda bulundu.

TOPLAM 55 İL İÇİN METEOROLOJİK UYARIDA BULUNULDU

AFAD tarafından yapılan açıklamada:

alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 29 ilimiz için Turuncu, 26 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 55 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır.

AFAD'dan turuncu kodlu uyarı alan iller

"18 Kasım Cumartesi günü;  Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, MersinKayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova.

AFAD'dan Sarı Kodlu Uyarı alan iller

Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, EdirneİzmirKırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, YozgatAksarayKırıkkale ve Osmaniye.

Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır.  Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir.

TURUNCU VE SARI KODLA UYARIDA BULUNAN İLLERDE YAŞANABİLECEK MUHTEMEL OLAYLAR

Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kayseri Kayseri Valiliği AFAD Meteoroloji