Kayseri'de "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği düzenlendi

TAKİP ET

Kayseri'de, İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında etkinlik düzenlendi.

Kayseri'de, İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında etkinlik düzenlendi.

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı ve İstasyon Caddesi'ndeki yaya geçitlerinde düzenlenen etkinlikte, Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, öğrencilerle belirlenen yaya geçitlerini kırmızı şeritlerle boyadı.

Protokol üyeleri daha sonra, bilgilendirici pankartlar taşıyan öğrencilere eşlik ederek yaya geçitlerinde yürüdü, vatandaşlara broşür ve "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir" yazılı şapkalar dağıttı.

Vali Günaydın, trafikte yayaya saygı konusunda duyarlılığı artırmak istediklerini belirterek, "Özellikle sürücülerden yaya geçitlerine yaklaştıklarında çok daha dikkatli olmalarını istiyorum “öncelik hayatın, öncelik yaya” sloganıyla başlatmış olduğumuz çalışmaların sahadaki yansımaları hep beraber görelim istiyoruz. Bu konuda farkındalığı artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehir içinde ve şehirlerarasında hız limitlerinin belli olduğunu vurgulayan Günaydın, “Bizler şehir içinde hızımızı belirli limitlerde yaparsak, bu kazaların meydana gelme oranı azalır. Burada her şey bizlerin elinde” dedi.

Konuşmaların ardından, yaya öncelikli bir kent olmak ve farkındalık oluşturmak için Cumhuriyet Meydanı’ndaki yaya geçidine kırmızı çizgi çekildi.

kayseri şehmus günaydın memduh büyükkılıç yaya önceliği kırmızı çizgimizdir kayseri haberleri