Kayseri'de "yayalar kırmızı çizgimiz" lafta kaldı! Yaya yoluna sahip çıkan yok!

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun günler öncesi bir pr çalışması ile kamuoyuna lanse ettiği ve Kayseri'de Vali, Belediye Başkanları ve diğer bürokrasi kesiminin yoğun katılımı ile gerçekleşen "yayalar kırmızı çizgimiz" lafta kaldı! Bitmeyen yaya yolu yapmışlar!

Kayseri'de geçtiğimiz haftalarda kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun katılımı ile gerçekleştirilen "yayalar kırmızı çizgimiz" etkinlikleri lafta kaldı dedirten olay, Tınaztepe Mahallesinde yaşandı. İşte sahipsiz kalan yaya geçidine dair iddialar;


"YOL GENİŞLEDİ YAYA YOLU GENİŞLEMEDİ"

Tınaztepe Mahallesi 3049'uncu sokakta bulunan Tınaztepe Ana Okulu önünde bulunan caddenin genişlemesi ile yarım kalan yaya yoluna hiç bir belediye sahip çıkmadı. Yol genişledi ama yaya geçidi aynı kaldı.


"ENCÜMEN: KASİS İÇİN ONAY VERMEDİ"

Vatandaşların girişimleri ile asfaltı atan Melikgazi Belediyesine yapılan müracat ve belediye tarafından yapılan bilgilendirmede, "asfalt dökmek Bizim işimiz ama hız kesici kasislerin sorumlusu Büyükşehir Belediyesi" cevabını alan vatandaşlar bu kez Büyükşehir'e müracaat etti.

Büyükşehir Belediyesine yapılan müracaatın ardından 30 gün sonra encümenden çıkan karar, "hız kesici kasisin yapılması uygun değildir!" cevabı alınmış.


"MADEM UYGUN DEĞİLDİ, NEDEN YAPILDI?"

Vatandaş isyanını dile getirirken haklı olarak şu soruyu soruyor; "Madem uygun değildi neden yapıldı? Madem uygundu kalan neden tamamlanmadı?"


Şehrin sorunlarını ön planda tutan ve çözümü için çaba sarf eden yeni düzen sosyal medya haber portalı Kayseri Radar'a gönderilen görüntüler 7 Nisan 2021 tarihli.

Mevcut formatında sorunları yayınlamadan ilgili kurumlara gönderen Kayseri Radar yetkilileri konuyu ilgili belediuyeler ile paylaştıklarını ama geçen süre içerinde sonuca ulaşılamaması ile birlikte yayınladıklarını dile getirirken şehirdeki yetki karmaşasına dikkat çekiyor ve sahipsiz kalan yolları gündemde tutacaklarını ifade ediyorlar.

kayseri yayalar kırmızı çizgimiz kayseri büyükşehir belediyesi melikgazi belediyesi yaya yoluna sahip çıkan yok kayseri radar tınaztepe mahallesi