Kayseri'deki ağır hasarlı yapılar afet kapsamına dahil edildi!

TAKİP ET

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri genel hayatı etkinlik kararı olan iller içerisinde yer aldığını sosyal medya hesabından açıkladı.

Kayseri Valiliğinden Son Dakika açıklaması ile Kayseri'de ağır hasarlı bina sayısının 1148'e yükseldiği açıklanmış aynı açıklama içerisinde pek çok kamu kurumu ve okullarda da hasar tespit çalışmalarının yapıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

Bugün ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri genel hayatı etkinlik kararı olan iller içerisinde yer aldığını sosyal medya hesabından açıkladı.

Ersoy, açıklamasında: "Kayseri 'de evleri ağır hasar gören vatandaşlarımızın hak sahibi olmak için heyecanla beklediği haber gerçekleşti. Kayseri genel hayatı etkinlik kararı olan iller içerisinde yer aldı. Hayırlı olsun Sevdamız Kayseri." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kayseri'de oluşan hasar Kayseri Valiliğinden Son Dakika bilgilendirmesi ile Kayseri'de ağır hasarlı bina sayısının 1148'e yükseldiği açıklanmıştı. 

29 Mart 2023 tarihinde Kayseri Valiliği tarafından hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı binalar hakkında yapılan son açıklamada;

"Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce, 29.03.2023 tarihi itibariyle; yapılan toplam 15.151 başvurudan tamamının hasar tespit çalışması yapılmış olup, 9.557 hasarsız, 4.397 az hasarlı, 49 orta hasarlı ve 1.148 ağır hasarlı yapı tespit edilmiştir. Hasar tespiti çalışması yapılan başvuruların oranı % 100’dür.

Ayrıca ilimizde 981’i resmi, 71’i özel okul binası olmak üzere toplam 1.052 okul bulunmaktadır. Bu okullardan tamamının hasar tespiti çalışması yapılmış olup hasar tespit çalışması yapılan okulların oranı % 100’dür.

Okullar ile kamu yapılarında yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında: İlimiz genelinde 17 ağır (3’ü deprem öncesi), 4 orta olmak üzere toplam 21 adet ağır ve orta hasarlı okul; cami, 29 cami minaresi ve 3 cami lojmanı olmak üzere toplam 39 ağır hasarlı dini yapı ve eklentileri; 12 ağır ve 3 orta olmak üzere toplam 15 adet orta ve ağır hasarlı kamu binası mevcuttur.

Bu yapılardan 2 cami, 21 cami minaresi, cami lojmanı ile acil yıkım kararımız bulunan 2 adet okul binası ilgili belediyeler tarafından yıktırılmıştır.

Ağır hasarlı kamu yapıları arasında Yeşilhisar Belediye Başkanlığı Hizmet Binası, Sarız Belediye Başkanlığı Hizmet Binası bulunmakta olup Develi Belediye Başkanlığı Hizmet Binası ile İncesu Belediyesi Kültür Evi ise orta hasarlı kamu binalarındandır. Orta ve ağır hasarlı diğer kamu binaları ise kullanılmayan yapılar ile eklenti niteliğindeki garaj ve depolardan oluşmaktadır.

Orta ve ağır hasarlı yapıların idarelerine bilgi verilmiş olup yapıların boşaltılması süreci devam etmektedir.

Ayrıca ilimiz merkez ilçelerinden Kocasinan İlçemizde 4 (biri acil yıkım kararımız üzerine yıktırılmıştır); Melikgazi ilçemizde 2 olmak üzere toplam 6 adet ağır hasarlı konut tespit edilmiştir. Bu konutlardan; 14 katlı bir adet bina (acil yıkım kararımız üzerine yıktırılmıştır), 12 katlı bir adet bina, 6 katlı bir adet bina ve 5 katlı bir adet bina Kocasinan ilçemizde; iki adet 5 katlı ağır hasarlı bina ise Melikgazi İlçemizde bulunmaktadır. Gerekli güvenlik önlemleri alınarak söz konusu konutlar tahliye edilmiştir.

Bugüne kadar tespit edilen ağır hasarlı yapıların ilgili mevzuat çerçevesinde işlemlerinin takibi ve sonuçlandırılması için belediyelerine yazılı bildirimde bulunulmuştur." ifadeleri kullanılmıştı.

31 Mart'ta Sarız fayında meydana gelen 4 deprem Kayseri'yi nasıl etkiler?

Son Dakika! Valilik açıkladı: Kayseri'de ağır hasarlı bina sayısı 1148

Kayseri Kayseri Gündem Kayseri deprem Baki Ersoy Kayseri Valiliği depremler Kayseride afet bölgesi kapsamına alındı mı Kayseri Haberleri