Kayseri'den kısa haberler (10 Mart 2023)

TAKİP ET

AGÜ'den depremzede öğrenciler için bağış kampanyası. Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) depremlerden etkilenen öğrencilere burs için bağış kampanyası başlattı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Deprem Araştırma Laboratuvarı'nı ziyaret etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Deprem Araştırma Laboratuvarı'nı ziyaret etti.

 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ile 2014 yılında Melikgazi Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği Erciyes Üniversitesi Deprem Araştırma Laboratuvarı'nı gezdi.

Büyükkılıç, ziyaretinde laboratuvar hakkında Altun’dan bilgi aldı.

Altun ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Deprem araştırma laboratuvarının kurulması yönünde bizden bir çalışma istemişlerdi. Biz de bilim aşığı bir doktor kardeşleri olarak Melikgazi Belediye Başkanlığımız döneminde bu güzel eser ortaya çıkmıştı. Şu anda doktora, doçentlik tezleri, bilimsel makalelerin yazıldığı, TÜBİTAK araştırma ve çalışmalarının yapıldığı aktif laboratuvar olarak görev yapıyor olmasını onurla ve gururla paylaşıyorum."

AGÜ'den depremzede öğrenciler için bağış kampanyası

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) depremlerden etkilenen öğrencilere burs için bağış kampanyası başlattı.

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamada, depremzede öğrenciler için bağış kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Kampanyanın valilik izniyle başlatıldığı aktarılan açıklamada, "Bağışçılarımız, AGÜ deprem yardım toplama hesabına tek seferlik ya da talimatlı aylık düzenli bağış seçenekleriyle 15 Şubat 2024 tarihine kadar bağış yapabilirler. İsimlerinin yayınlanmasını arzu eden bağışçılarımıza teşekkür mesajlarımız üniversitemiz web sayfasında ve sosyal medya hesaplarında paylaşılacaktır." ifadesi kullanıldı.

kayseri Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç AGÜ Erciyes Üniversitesi ERÜ burs Erciyes Üniversitesi Deprem Araştırma Laboratuvarı Kayseri haberleri