Kayseri'den kısa kısa (1 Haziran 2023)

TAKİP ET

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünce 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde vatandaşları bilinçlendirmek için farkındalık standı kuruldu. Stant Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda hazırlandı.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünce 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde vatandaşları bilinçlendirmek için farkındalık standı kuruldu.

 

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, stant Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda hazırlandı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Burhan Akın, tütün bağımlılığının zararlarını topluma anlatmak için 31 Mayıs'ın Dünya Tütünsüz Günü olarak kutlandığını anımsattı.

Türkiye'de her 100 binden fazla kişinin tütün ve bağımlılık yapıcı maddelerin etkileri nedeniyle hayatını kaybettiğini vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Erkeklerde kansere bağlı ölümlerin üçte birini, kadınlarda ise kansere bağlı ölümlerin yüzde 15'ini yine sigara ve bağımlılık yapıcı maddeler oluşturmaktadır. Dünyada da kronik hastalıkların ve ölümlerin büyük çoğunluğunu tütün bağımlığı oluşturmaktadır. Ülkemizde tütün ve bağımlılık ile alakalı birçok program hayata geçirilmiştir. Şehrimizde de üniversite hastanemizde, şehir hastanemizde ve Talas Miraboğlu Sağlıklı Hayat Merkezi'nde kurulan sigara bıraktırma polikliniklerinde tütün ve sigara bağımlığı ile ilgili hizmet verilmektedir. 2022 yılında sigara bıraktırma merkezlerimizde 3500'den fazla vatandaşımıza sigara bıraktırma ilaçları verilmiş ve bununla ilgili poliklinik çalışmaları yapılmıştır. Bugünün önemini vurgulamak için şehrimizin çeşitli yerlerinde stantlar açıldı. Standımızı ziyaret eden vatandaşlarımızın karbonmonoksit ölçümlerini yaparak, sigarayı ve tütünün zararlarını anlatıyoruz."

kayseri Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Kayseri gündem Kayseri haberleri