Kayseri'den kısa kısa (17 Haziran 2023 Kayseri kısa haber)

TAKİP ET

17 Haziran 2023 Kayseri kısa haberler: Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının 13 personeli, Mersin'in Gülnar ilçesindeki orman yangınlarına müdahale için görevlendirildi. KAYMEK, Kayseri Devlet Hastanesi personeline Türk işaret dili temel seviye ve sağlık terimleri eğitimine başladı. Veli Altınkaya Basın Müzesi 24 Temmuz'da açılacak.

Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi'nin hayata geçirdiği "Sırdaşın Olayım Projesi" Kayseri'nin yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden talep görüyor.

Psikolojik destek anlamında her türlü soruna ücretsiz psiko-sosyal destek hattı ile sesli ve görüntülü psikolojik destek sağlayarak, gençlerle el ele çözüm bulmayı amaçlayan proje 23 Mayıs 2022'de hayata geçti.

Uygulamada, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Şanlıurfa, Trabzon, Sivas, Adıyaman, Diyarbakır ve Mersin olmak üzere şehir dışından da çok sayıda görüşme gerçekleştirildi.

Psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, uzman danışmanlar tarafından gizlilik ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde sağlanan psiko-sosyal desteğe 0537 400 85 00 whatsapp hattı üzerinden ulaşabiliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının 13 personeli, Mersin'in Gülnar ilçesindeki orman yangınlarına müdahale için görevlendirildi.

KAYMEK'ten işaret dili kursu

KAYMEK, Kayseri Devlet Hastanesi personeline Türk işaret dili temel seviye ve sağlık terimleri eğitimine başladı.

Eğitimlerle hastane personelinin sağlık sorunları için hastaneye gelen işitme engellilerle daha kolay iletişim kurması amaçlanıyor.

Kayseri Devlet Hastanesi'nde tıbbi sekreter olarak çalışan Semra Fidanil, ücretsiz verilen kursun çok faydalı olduğunu belirtti.

İşaret dilinin her alanda olması gerektiğini ifade eden Rabia Canangökçek ise özellikle sağlık alanında çalışanların işaret dili öğrenmesinin önemine dikkati çekti.

Veli Altınkaya Basın Müzesi 24 Temmuz'da açılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti iş birliği ile 113 yıllık Kayseri basın tarihine ışık tutacak Veli Altınkaya Basın Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Ortaya çok güzel bir eser çıktığını belirten Büyükkılıç, müzenin 24 Temmuz'da açılacağını aktardı.

KAYMEK Veli Altınkaya Basın Müzesi Kayseri Kayseri gündem Kayseri haberleri Kayseri Devlet Hastanesi işaret dili Kayseri itfaiye