Kayseri'den kısa kısa haber (10 Mart 2024)

TAKİP ET

Kayseri'den kısa kısa haber: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nın kazananları belli oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nın kazananları belli oldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmaya kentte eğitim gören veya ikamet eden 837 başvuru alındı.

Yarışmada, İstiklal Marşı'na hakimiyet, coşkulu okuma, istiklal ruhunu yansıtma, duygu katma, dekor, seslendirme hızı, jest ve mimik, vurgu, tonlama ve diksiyon gibi kriterler göz önünde bulundurularak başvurular jüri tarafından değerlendirildi.

Bu kapsamda 4-11 yaş grubunda birinci Elif Eslem Yılmaz, ikinci Nisa Gül Güven, üçüncü Süleyman Doğanay olurken, Fatma Erva Alçı, Işılay Çalışır ve Irmak Mira Keske mansiyon ödülüne layık görüldü.

12-18 yaş grubunda ise birinci Ümmihan Oğuz, ikinci Zeynep Meva Şimşek ve üçüncü ise İlke Avvuran oldu. Mansiyon ödülü ise Öykü Şen, Yaren Kaplan ve Lin Medeniye'ye verildi.

Ödül töreni, 12 Mart'ta Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.

kayseri