Kayseri'den kısa kısa haber (30 Mayıs 2023)

TAKİP ET

Kayseri'den kısa kısa haber: Abdullah Gül Üniversitesinde (AGÜ) düzenlenen "First Lego League Explore" fuarında 6 ile 10 yaş arasındaki çocuklar enerji üretimi ve kullanımı üzerine hazırladıkları projelerini sergiledi. Büyükşehir Belediyesinden bisiklet turu.

Abdullah Gül Üniversitesinde (AGÜ) düzenlenen "First Lego League Explore" fuarında 6 ile 10 yaş arasındaki çocuklar enerji üretimi ve kullanımı üzerine hazırladıkları projelerini sergiledi.

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Bahçeşehir Koleji ve Bilim Kahramanları Derneği tarafından hazırlanan Sümer Kampüsü'ndeki fuarda, 4 ilden 14 takımda görev alan yaklaşık 100 çocuk projelerini tanıttı.

Fuara katılan takımlara ve takım üyelerine kupa ve madalyalarını AGÜ Genel Sekreteri Osman Yıldırım, Kayseri Bahçeşehir Koleji Müdürü Ahmet Oba ve Bilim Kahramanları Derneği gönüllüsü, AGÜ Mühendislik Fakültesi öğrencisi Elanur Karabulut verdi.

Büyükşehir Belediyesinden bisiklet turu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından 4 Haziran'da Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Günü temalı bisiklet turu gerçekleştirilecek.

Saat 17.30'da bisikletlerini teslim alacak olan bisikletseverler, 18.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacak turun parkurunu, Rhg Enertürk Enerji Stadyumu Güney Otopark'ta tamamlayacak.

Bitiş noktasından Cumhuriyet Meydanı'na dönüş sağlamak isteyen katılımcılar, etkinlik sonunda stadyum tramvay durağından ücretsiz olarak Cumhuriyet Meydanı'na ulaşım sağlayabilecek.

Kayseri Kayseri AGÜ Abdullah Gül Üniversitesi AGÜ bisiklet turu