Kayseri'den kısa kısa haberler (13 Mart 2023)

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu Projesi'ni yerinde inceledi. Bilim Merkezinde atölyeler düzenlendi. Yıkılan okulun bahçesine asfalt döküldü.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu Projesi'ni yerinde inceledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, Kocasinan İlçesi Bozantı Caddesi'ne hayırsever Fuat Attaroğlu iş birliği ile yaptırılan projeyle ilgili Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Şeref Bahçecioğlu'dan bilgi aldı.

Proje, çocukların kitap okuyabilecekleri, oyun, müzik gibi farklı çalışma atölyelerine katılabilecekleri, film izleyebilecekleri kapsamlı bir kütüphane olarak tasarlandı.

Bilim Merkezinde atölyeler düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi'nin hafta sonu düzenlediği Bilim ve Teknoloji Haftası Atölyeleri'nde çocuklar bilim dolu 2 gün geçirdi.

11-12 Mart'ta düzenlenen atölyelerde çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi.

Bilim Merkezi, Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında, öğrencilerin bilime ve bilimsel düşünceye ilgilerini çekmek, bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği atölye çalışmalarını tamamladı.

Yıkılan okulun bahçesine asfalt döküldü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yıkım kararı alınan Müncübe Cıngıllıoğlu Anaokulu'nun yıkımını ve enkaz kaldırma çalışmalarını bitirerek, okul bahçesinde çevre düzenlemesi kapsamında asfalt çalışmalarını da tamamladı.

Depremden etkilenen ve hasarlı olduğu belirlenen Kayseri'deki 11 okul içerisinde yer alan Müncübe Cıngıllıoğlu Anaokulu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak, okulda enkaz kaldırma ve ıslah çalışması yapıldı.

Müncübe Cıngıllıoğlu Ortaokulu'nun bahçesi de Büyükşehir Belediyesi ekiplerince asfaltlandı.

Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu projesi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Kayseri Kayseri Haberleri Kayseri kısa haberleri