Kayseri'den kısa kısa

TAKİP ET

Kayseri'den kısa kısa haberler: Kocasinan Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Melikgazi Belediyesinden TEKNOFEST'te 2,5 milyon liralık destek.

Kocasinan Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirilen toplantı Meclis Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda, 13 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Melikgazi Belediyesinden TEKNOFEST'te 2,5 milyon liralık destek

Melikgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Havacılık ve Uzay Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te bu yıl Kayseri takımı birincilik kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, teknoloji festivali için verdikleri destekten gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl da TEKNOFEST'e Melikgazi Belediyesi olarak katıldık. Elimizdeki üniversite lise ve ilkokul projelerine destek verdik ve 4 projemiz dereceye girdi. Toplamda 2,5 milyon lira destek verdiğimiz festivalde, bu yıl 1,5 milyon lira teknolojik destek sağladık ve 18 takım finale kaldı, 4 takım derece aldı. Açıklanan sonuçlara göre Vortex takımı İnsansız Hava Aracı (İHA) kategorisinde Türkiye birincisi, Havtek takımı Dikey İnişli Roket kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. ARF 203 takımı Tarımsal İnsansız Hava Aracı (TIKA) kategorisinde ilk beşe girerken, NEVASOFT takımı ise Tanıda Doktora Yardımcı Yapay Zeka Destekli Kan Analiz Yazılımı projesiyle ön kuluçkaya hak kazandı."

Kocasinan Belediyesi TEKNOFEST Melikgazi Belediyesi Kayseri Kayseri Gündem