Kayseri Depremlerine Uzman Yorumu: 'Deprem değil depremcik!'

TAKİP ET

Kayseri'de gece yarısı ve sabaha karşı meydana gelen 2 deprem için Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof Dr Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama: 'Kırıklar depremcik üretiyor!'

Kayseri'de aynı gün içerisinde 4 saat arayla 2 deprem gerçekleşti. Kayseri'de ilk deprem Hacılar ilçesinde 3,1 şiddetinde gerçekleşirken ikinci deprem İncesu ilçesinde 3,9 şiddetinde gerçekleşti.

Kayseri'de 23 Şubat'ta yaşanan 2 deprem

İlk deprem: AFAD verilerine göre saat 01:54'de Kayseri'nin Hacılar ilçesinde 16,43 kilometre derinliğinde 2,7 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. Kandilli verilerine göre ise depremin şiddeti 3,1 ve yerin 5 kilometre derinliğinde Kayseri Hacılar Karpuzsekisi'nde gerçekleşti.

İkinci deprem: AFAD verilerine göre bu sabah gerçekleşen ve Kayseri'de 10-20 saniye arasında hissedilen şiddetli depremin merkezi İncesı ilçesi şiddeti 3,9 büyüklüğünde derinliği 15,41 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Kandilli verilerine göre Kayseri İncesu Saraycık'ta gerçekleşen depremin şiddeti 3,9 büyüklüğünde derinliği ise 5 kilometre olarak açıklandı.

Bir gecede 2 deprem ne ifade ediyor?

Kayseri'de gece yarısı ve sabaha karşı meydana gelen 2 deprem için Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama: 'Kırıklar depremcik üretiyor!' ifadelerini kullanıp Kayseri kırık fay haritasını paylaştı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kayseri'de gerçekleşen depremleri açıklarken;

"Kayseri’de küçük DB açılma kırıkları var. Ayrıca Mersin’den gelen sol atımlı Ecemiş ile Divriği’ndan gelen Deliler kırığı Kayseri’de birleşiyor. Kayseri, Batıdaki Erkelet-İncesu ile Doğudaki Talas Kırıkları arasında kalıyor. M7,9’un etkisiyle bu kırıklar depremcik üretiyor." ifadelerini kullandı.

Kayseri'de 4 saat arayla 2 deprem! Depremler nerede oldu? (23 Şubat 2023)

Son Dakika! Kayseri'de Deprem: Depremin merkez üssü Hacılar (23 Şubat 2023)

Kayseri'de deprem! Merkez üssü İncesu (23 Şubat 2023)

MTA diri fay haritasında Kayseri'den 2 ilçe var! Talas ve Yeşilhisar

Kayseri'den geçen diri fay hatları ve üretebileceği deprem kapasitesi neler? (VİDEOLU HABER)

Kayseri Kayseri deprem son dakika deprem deprem Prof Dr Övgün Ahmet Ercan depremcik Kayseri son dakika Hacılar deprem İncesu deprem