Kayseri Emniyeti çocukları nasıl koruyor? 270 işyeri denetlendi, 4 Bin 108 kişi sorgulandı

TAKİP ET

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünün çocuk hassasiyeti en üst seviyede. Peki Kayseri Emniyeti çocukları nasıl koruyor? Nasıl denetimler gerçekleştiriyor? Bu denetimlerde ne oldu? Kayseri'de 'Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması' kapsamında 270 işyeri denetlendi, 4 Bin 108 kişi sorgulandı, 15 kişi yakalandı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında “Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” adı altında "ilimiz merkezinde bulunan okul önleri ve çevreleri, okul çevrelerindeki park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddaa ve ganyan bayiileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. yerlerde toplam (6) adet uygulama yapılmıştır. Bu uygulamalarda 4 Bin 108 kişi sorgulanmış, aranması olan (15) şahıs yakalanmış, (270) iş yeri denetlenmiş, (1) iş yerine adli ve idari işlem yapılmıştır," denildi.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada;

1 Mart 2022 - 31 Mart 2022 tarihleri arasında Çocuk Şube Müdürlüğü faaliyetleri aşağıda yer almaktadır.

İlimizde ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen (3) aileye, Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” suçundan adli işlem yapılmış, (2) şahsa Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden idari işlem yapılmıştır.

Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla kamuoyunu rahatsız eden dilenciliği önleme çalışmaları devam etmektedir.

Vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla 01/03/2022 ile 31/03/2022 tarihleri arasında “Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” adı altında ilimiz merkezinde bulunan okul önleri ve çevreleri, okul çevrelerindeki park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddaa ve ganyan bayiileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. yerlerde toplam (6) adet uygulama yapılmıştır. Bu uygulamalarda (4108) kişi sorgulanmış, aranması olan (15) şahıs yakalanmış, (270) iş yeri denetlenmiş, (1) iş yerine adli ve idari işlem yapılmıştır.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğümüzce, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yürütülen faaliyetler, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirilecektir," ifadeleri kullanıldı.

Kayseri Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kayseri Çocuk Şube Müdürlüğü Kayseri Valiliği