Kayseri için önce Meteoroloji ardından Valilik uyardı!

TAKİP ET

Kayseri için kuvvetli yağış uyarısı artarda geldi. Önce Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü bir uyarı yayınladı sonra Kayseri Valiliği vatandaşları uyardı. 21 Haziran Çarşamba gününe dikkat!

İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yarın yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak beklenirken Kayseri için kuvvetli yağış uyarısı artarda geldi.

21 Haziran Çarşamba günü için Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü bir uyarı yayınladı.

KAYSERİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI GELDİ

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Çarşamba günü Kayseri genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Yapılan açıklamada, "21 Haziran Çarşamba günü yağışların sabah saati 08:00'de başlaması akşam üzeri saat 19:00 civarı sona ermesi beklendiği" ifadeleri kullanıldı.

Aynı açıklamada ani sel, su baskınları, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamaların yaşanacağı belirtildi.

KAYSERİ VALİLİĞİNDEN YAĞIŞ UYARISI

Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarıda; 21.06.2023 Çarşamba sabah saatlerinden itibaren, Konya, Aksaray,Niğde, Nevşehir ve Kayseri çevreleri ile Ankara’nın ve Sivas’ın Güney kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda; vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Kayseri Konya Aksaray Niğde Nevşehir Kayseri Son Dakika Kayseri Haberleri Kayseri Hava Durumu Meteoroloji