Kayseri' karanlıkta kaldı! 218 bin 694 konutun elektriği kesildi

TAKİP ET

AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait elektrik dağıtım şirketi KCETAŞ, Türkiye'de abonelerin elektriğini en fazla kesen şirket oldu. Kayseri karanlıkta kalırken elektriği kesilen konut abone sayısı 218 Bin 694 olarak gerçekleşti.

AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait elektrik dağıtım şirketi, Türkiye’de abonelerin elektriğini en fazla kesen şirket oldu.

KAYSERİ'DE ELEKTRİK KESİNTİSİ ORANI TÜRKİYE'NİN 5-6 KATI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kayseri’deki elektrik kesintisi oranının Türkiye ortalamasının 5-6 katı olduğunu belirtti.

Torun, “CHP’li belediyeler pandemide 1 milyon 200 bin abonenin borcu olmasına rağmen suyunu kesmedi, vatandaşa her türlü desteği verdi. Ama Türkiye’de kamuya ait elektrik dağıtımı yapan tek şirket olan AK Partili belediyenin şirketi, milletin elektriğini kesmede şampiyon oldu. Bu ayıp onlara yeter” dedi.

Türkiye genelinde 21 elektrik dağıtım şirketi bulunduğunu, Kayseri’de hizmet veren dağıtım şirketi özel olmayıp Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait KCETAŞ olduğunu belirten CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Türkiye’de oransal olarak en fazla elektrik kesintisi yapan şirket de Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi” dedi.

SORU ÖNERGESİNİ BAKAN CEVAPLAYINCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın soru önergesine verdiği yanıta göre, Kayseri’de yapılan elektrik kesintisi oranının Türkiye ortalamasının 5-6 katı olduğuna dikkat çeken Torun, “Türkiye’deki elektrik kesintisi ortalaması düzenlenen fatura başına; meskende yüzde 0,83, ticarethanede yüzde 1,64, tarımsal sulamada yüzde 2,28, sanayide ise yüzde 1. Ama Kayseri’ye baktığımızda bu oranlar meskende yüzde 3,74, ticarethanede yüzde 9,78, tarımsal sulamada yüzde 13,28, sanayide yüzde 9,49. Yani, vatandaşın elektriğini en fazla kesen şirket, AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi” diye konuştu.

HİÇ YÜZÜNÜZ KIZARMIYOR MU?

Torun açıklamasında, “Enerji Bakanı’na sesleniyorum: İşi gücü bırakıp, Genel Başkanımızın ziyaret ettiği evleri araştıracağına, önce kendi belediyenin ayıbını araştır. Bir kamu kurumu olan belediye, özel şirketlerden daha fazla elektrik kesip, vatandaşı karanlıkta bırakır mı? Bu hangi vicdana, hangi ahlaka sığar? Hiç yüzünüz kızarmıyor mu? Unutmasınlar ki Türkiye’yi yoksullaştırıp karanlıkta bırakanların zeytinyağı gibi üste çıkma çabaları, bu ayıplarını kapatmaya yetmeyecek,” iadelerini kullandı.

Kayseri KEPSAŞ En çok elektriği kesilen il KCETAŞ Kayseri ve Civarı Elektrik Seyit Torun CHP Elektrik Elektrik Şirketi