Kayseri Kırmızıya döndü! 100 Binde 130 oldu iddiası ile yasaklar akla geldi

TAKİP ET

Kayseri'de sağlık çevreleri bunu konuşuyor. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in "Pandemi, özellikle şu son haftalarda tekrar bir atağa geçti ve Kayseri kırmızıya dönüştü" açıklaması çok konuşulacak gerçek ise yarın Sağlık Bakanlığının açıklayacağı veriler ile ortaya çıkacak.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sık sık dile getirip uyarmıştı; "Kayseri'nin rengi (yüksek riskli grup olan) turuncudan (çok riskli il grubu rengi) kırmızıya dönüyor," demiş ve uraılara devam etmişti.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın bu uyarılarından birinde; "15 gün önce açtığımız iş yerlerini, 15 gün sonra da kapatmak zorunda kalacağız," açıklamalarıyla durumun ciddiyetini, vehametini bir süre önce ortaya koymuştu. 

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, katıldığı bir açılışta yaptığı konuşmada Kayseri’nin Koronavirüs risk haritasında turuncudan kırmızıya geçtiğini söyledi.

İsmail Tamer; "Bu çok sıkıntılı ve manidar bir durum... Onun için hepinizi duyarlı olmaya davet ediyorum," ifadelerini kullandı.

Ortaya çıkan bu tablonun ardından  “Korkulan oldu, yasaklar geri geliyor” yorumları yapılırken, Kayseri’nin Koronavirüs risk haritasında 100 bin kişide 130 seviyesine ulaşıldığı sağlık çevrelerince dillendiriliyor.  Gerçek veriler ise Pazartesi günü Sağlık Bakanlığının yapacağı açıklama ile ortaya çıkacak.

kayseri kayseri son durum kayseri koronavirüs kayseri in rengi kırmızı