Kayseri OSB Başkanı Nursaçan'dan Sanayicilere mektup!

TAKİP ET

Kayseri Organize Sanayi Bölge (OSB) yönetimi son dönemde bölge müdürlüğü ile ilgili ortaya atılan iddialara karşı sanayicilere 'Asılsız ve maksatlı iftiralara cevabımızdır.' başlığıyla gönderdiği mektup ortaya çıktı.

Türkiye'de başarıları ile değil tartışmaları ile gündeme gelen Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan'ın Kayseri OSB sanayicilerine gönderdiği mektup ortaya çıktı!

Kayseri OSB Sanayicilerin işyeri adreslerine gönderilen ve “Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Detaylı Bilgilendirme Yazımızı İnceledikten Sonra Hâlâ Aklınızda Bir Soru İşareti Kalırsa Her Zaman Açıklamaya Hazır Olduğumuzu Bilmenizi İsteriz”, denildi.

Mektuptan önce canligaste.com'un davet edilmediği ama bir kısım medya kuruluşlarının davet edildiği basın toplantısı aklımıza gelirken, basın toplantısında sanki seçilmiş gibi sadece 2-3 soru alması ise hala aklımızda...

Sanayicilere gönderilen mektupta, OSB’ne Sahip Çık Platformu sözcüsü Sanayici Bekir Kiracıoğlu'nun iddia ettiği sorunlara cevap verilmesi ise dikkat çekti.

Nursaçan'ın sanayicilere gönderdiği o mektuptan kesitler;

"Bizler yapamadıkları/başaramadıkları/kazanamadıkları/hazmedemedikleri ile değil; hayata dönüşen projelerimiz, OSB’ye verdiğimiz hizmetler ve bıraktığımız eserlerle anlaşılmayı bekleyip; aylardır başaramadıklarını hırs haline getiren bir takım vasat insanlardan nasihatler dinledik lakin artık sizlere çarpıtılan gerçekleri anlatmak için tevazu sınırlarımızın dışına çıkma zamanı gelmiştir.

Bizler hukuka, adalete, kurumlara güveni tam bir Yönetim Kadrosu olarak işlerimizi klavye silahşörleri kullanarak çözmenin peşine düşmedik, güzel ve temiz ağızlarımızı değmeyecek insanlar için bozmadık. Göreve seçildiğimiz ilk günden beri söylediğimiz üzere bizler OSB’nin sahibi olmaya değil, OSB’nin gerçek sahiplerine hizmet etmeye geldik, yaptığımız işlerin büyüklüğü de bizleri doğrularken sandıktan galip çıkamayanlar için rahatsızlık meselesi haline gelmiş; yapamadıkları, başaramadıkları/ hazmedemedikleri işler onlar için hedef olmak yerine oyun bozan çocuklar gibi asılsız şikayetlere konu edilmiştir. Gerçek amacı OSB sanayicisi, üretim, istihdam gelişim olmayanların ağzında kurumumuzun daha fazla yıpranmasına müsaade etmeyeceğiz.

Bir takım hadlerini aşmayı huy edinmiş, yalnızca bizleri değil Devletimizin en üst düzey kurumlarından olan Bakanlığımızı dahi zan altında bırakarak bir yandan her an teftiş raporunu kendilerine sigorta olarak görmüş bir yandan da sözde Bakanlığa müdahale edilerek teftiş raporunun hafifletildiği gibi asılsız, mesnetsiz, yakışıksız iddialarıyla yalızca bizlere değil; Devletimize de iftira etmişlerdir. Bizler çok şükür hakkımızı, adaleti hep doğru yol ile aramayı biat edinmiş insanlar olarak asla böyle şeylere tenezzül etmedik, etmeyeceğiz.

Anlaşılan o ki kendileri bu tarz yöntemlere başvursa da ilahi adalet kendilerine müsaade etmemiş, buradan gelen hırs ve öfkelerini içinde tutamamışlardır. Bakanlığa ve Savcılık makamına intikali oluşan süreçlerde son sözü yetkili makamlarımız söyleyecek olup bizler saygı ile asılsız iddia ve isnatların sonuçlarını hep beraber göreceğimiz ve sizlerle de paylaşacağımız günü bekliyoruz. Yönetim Kurulumuzca, siz değerli Katılımcılımıza, Rapor içeriği ve Rapor üzerine Bölgemizce tesis edilen ve edilecek işlemler hakkında bilgiler verilmesi ve tek dertleri hazımsızlık olan sözde platform tarafından gerek şahsımız gerekse kurumumuza yönelik yıpratma ve algı çalışmaları nedeniyle gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması için bu mektubu sizlerle paylaşmak istedik," diye başlayan mektubun tamamını pdf formatında okumak için tıklayın!

kayseri kayseri osb tahir nursaçan osb e sahip çık platformu bekir kiracıoğlu