Kayseri Pastırması elden giderken sesi çıkmayanlar anket yarışında

TAKİP ET

Kayseri'nin geleneksel lezzetleri arasında yer alan "Kayseri Pastırması" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın övgüsü ile coğrafi tescili Kastamonu'ya kaptırmıştı. Kayseri pastırması elden giderken sesi çıkmayanlar bugün Vedat Milor'ün anketi için oy arayışına girdi.

Kayseri'nin geleneksel lezzetleri arasında önemli bir yer tutan "Kayseri Pastırması"nın başına gelmeyen kalmadı.

Bin yıllık lezzetimiz "Kayseri Pastırması" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın övgüsü ile coğrafi tescili Kastamonu'ya kaptırdı. Bu kaptırış ile alakalı haber ve haberleri defalarca yayınladık ancak ne siyasiler nede diğer sivil toplum kuruluşları bu konuda sesini çıkarmamıştı.

20 Temmuz 2020 tarihli habelerimize bakabilirsiniz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan övdü, Kastamonu Pastırması Coğrafi olarak tescillendi!

Kayseri'nin Valisi, Bürokratı, Milletvekili, Siyasetçisi, Belediye Başkanı, Sivil Toplum Örgütleri Sessiz! Pastırma Gitti! Şimdi Sıra Sucuk ve Mantıda!

Kayseri Pastırması elden giderken sesi çıkmayan kim varsa bugün bir anketin peşine takıldı. Anketi duyanlar "bu ne perhiz, bu ne lahana" dedi. En başta da Biz.

Vedat Milor nasıl bir anket yapıyor?

Sosyal medyada Vedat Milor'un düzenlediği ankete bir hayli ilgi var. Şu ana kadar kullanılan oy sayısı 100 Binin üzerinde. Vedat Milor takipçilerine şu soruyı soruyor; Bu sefer bir ANKETLE keşfe çıkacağız. Coğrafyadan coğrafyaya; nesilden nesile aktarılan ve yemek kültürümüzün en önemli hazinelerinden biri: Pastırma. Peki bugün gelinen noktada yaptıkları pastırmaların lezzetiyle sizce hangi ilimiz diğerine kıyasla daha öne çıkıyor?

Peki bu ankete Kayseri'den katılım nasıl? Yeni düzen sosyal medya haber portalı Kayseri Radar'ın takipçilerini davet ettiği anket oylamasına katılım bir hayli fazla. Bu işin sevindirici tarafı. Ancak, Kayseri Pastırması Kayseri'nin bunu ispat etmeye, ankete vs. ye gerek yok. Türkiye'de 100 kişiye sorsanız 100'ü de pastırmanın Kayseri'ye ait olduğunu söyler. Yani burada sorun yok! Peki sorun ne? Haberin başlığında da anlattığımız gibi, "dün" sesi çıkmayanların bugün anket peşinde koşması. İşte anket peşinde koşanlar.

Mesela, Kayseri Ticaret Borsası. Pastırma elden giderken Cumhurbaşkanından randevu alamasa bile Cumhurbaşkanlığı iletişim ofisi ile neden temasa geçmedi? "Arkadaş bu işte bir yanlışlık var! Pastırma, sucuk, mantı Kayserinin demedi?"





kayseri kayseri pastırması vedat milor vedat milor pastırma pastırma anketi