Kayseri Siyaset: İYİ Partili Kazım Yücel'den iktidara ganyanlı ve hikayeli salvo

TAKİP ET

Kayseri Siyaset: Kayseri'nin İYİ Partili renkli siyasetçisi Kazım Yücel eğitim seviyesine dem vurdu! iktidara bir hikaye ile gönderme yaptı!

Kayseri'nin İYİ Partili enkli siyaset siması Kazım Yücel bu kez yaptığı paylaşımla gündemde. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile özlediğimiz eleştiri dozajını koruyan Yücel eğitim seviyesi, işsizlik gibi toplumsal sorunlara dem vurdu; ""Ali ata bak" diye diye verdiğimiz eğitimin sonucu. Ganyan bayilerinde at koşturur nesiller oldu." dedi.

Yücel, gücün tek elde toplanmasının nasıl bir felaket olduğu hikasinde anlatırken ince siyaseti ile iktidara gönderme yaptı.

Kazım Yücel, takipçileri ile paylaştığı hikayede; "Köyün birine bir çakmak getirmişler, çakmak o kadar kıymetli ki, sağı-solu yakmaması, yanlış işlerde kullanmaması için güvenilir birine teslim etmek gerekiyormuş. Köylüleri toplayıp bu ateş aletini kime verelim diye sormuşlar, köylüler de muhtarı salık vermiş, ihtiyaç duydukça alır, ateşimizi yakarız, demişler.
Muhtar çakmağı alınca -ateşin sahibi olarak- giderek saygınlığı artmış, etrafında dalkavuklar, yağcılar toplanmaya başlamış. Ateşi kendine verenin köylüler olduğunu unutmuş. Dalkavukların da tahrikleri ile ateşi baskı ve korkutmak için kullanmaya başlamış, kiminin evini, kiminin tarlasını yakmış.
Tarlalar sürülemez, evler yaşanamaz hale gelmiş. Muhtarın baskısından köylüler yavaş yavaş köyden ayrılmaya başlamışlar. Ticaret durmuş.
Diger köylerde durum nedir diye Muhtar, dalkavuklarindan birisini başka köye göndermiş.
Dalkavuk oradaki zenginliği, bağı bahçeyi görünce sormuş; “Sizde çakmak yok mu?”

kayseri i̇yi parti kazım yücel i̇ktidara hikayeli gönderme