Kayseri Son Dakika! Depremlerde ağır hasar alan bina sayısı 1096'ya yükseldi

TAKİP ET

Kayseri'yi etkileyen depremlerin ardından ağır hasarlı bina sayısı giderek artıyor. 22 Mart 2023 tarihli son rakamları Kayseri Valiliği açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada depremlerde ağır hasar alan bina sayısı 1096 olarak açıklandı.

Kayseri'yi etkileyen depremlerin ardından ağır hasarlı bina sayısı artıyor.

Son açıklamalarda 975 olan ağır hasarlı bina sayısı 1096'ya yükseldi. 22 Mart tarihli verilerin paylaşıldığı Kayseri Valiliği açıklamasında:

Valilik: Kayseri'de ağır hasarlı bina sayısı 1096

"Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce, 22.03.2023 tarihi itibariyle; yapılan toplam 14 bin 989 başvurudan 14 bin 131 adet yapının hasar tespit çalışması yapılmış olup, 8 bin 895 hasarsız, 4 bin 089 az hasarlı, 51 orta hasarlı ve 1.096 ağır hasarlı yapı tespit edilmiştir. Yapılan başvuruların %94’ünün hasar tespit çalışmaları tamamlanmış olup hasar tespit çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Kayseri'de tüm okullarda hasar tepit çalışmaları tamamlandı

Açıklamada; "Ayrıca ilimizde 981’i resmi, 71’i özelokul binası olmak üzere toplam 1.052 okul bulunmaktadır. Bu okullardantamamının hasar tespiti çalışması yapılmış olup hasar tespit çalışması yapılan okulların oranı yüzde 100’dür.

Kayseri'de hasarlı, ağır hasarlı kamu binası sayısı

Okullar ile kamu yapılarında yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında: İlimiz genelinde 17 ağır (3’ü deprem öncesi),4 orta olmak üzere toplam 21 adet ağır ve orta hasarlı okul; 6 cami, 27 cami minaresi ve 3 cami lojmanı olmak üzere toplam 35 ağır hasarlı dini yapı ve eklentileri; 12 ağır ve 3 orta olmak üzere toplam 15 adet orta ve ağır hasarlı kamu binası mevcuttur. 

Bu yapılardan 2 cami, 21 cami minaresi, 1 cami lojmanı ile acil yıkım kararımız bulunan 2 adet okul binası ilgili belediyeler tarafından yıktırılmıştır. 

Ağır hasarlı kamu yapıları arasında Yeşilhisar Belediye Başkanlığı Hizmet Binası, Sarız Belediye Başkanlığı Hizmet Binası bulunmakta olup Develi Belediye Başkanlığı Hizmet Binası ile İncesu Belediyesi Kültür Evi ise orta hasarlı kamu binalarındandır. Orta ve ağır hasarlı diğer kamu binaları ise kullanılmayan yapılar ile eklenti niteliğindeki garaj ve depolardan oluşmaktadır. 

Orta ve ağır hasarlı yapıların idarelerine bilgi verilmiş olup yapıların boşaltılması süreci devam etmektedir.

Ayrıca ilimiz merkez ilçelerinden Kocasinan İlçemizde 4 (biri acil yıkım kararımız üzerine yıktırılmıştır); Melikgazi ilçemizde 2 olmak üzere topla6m adet ağır hasarlı konut tespit edilmiştir. Bu konutlardan; 14 katlı bir adet bina (acil yıkım kararımız üzerine yıktırılmıştır),12 katlı bir adet bina, 6 katlı bir adet binave 5 katlı bir adet bina Kocasinan ilçemizde; iki adet 5 katlı ağır hasarlı binaise Melikgazi İlçemizde bulunmaktadır. Gerekli güvenlik önlemleri alınarak söz konusu konutlar tahliye edilmiştir.

Bugüne kadar tespit edilen ağır hasarlı yapıların ilgili mevzuat çerçevesinde işlemlerinin takibi ve sonuçlandırılması için belediyelerine yazılı bildirimde bulunulmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Kayseri'de kaç bina ağır hasarlı? İşte son durum!

Kayseri'nin deprem raporu yayımlandı!

Kayseri Kayseri Son Dakika Kayseri Haberleri Kayseri Gündem Kayseri ağır hasarlı bina sayısı Kayseri hasarlı bina sayısı