Kayseri Valiliğinden son dakika açıklaması! Mesai saatleri düzenlemesi

TAKİP ET

Kayseri Valiliği, Kayseri'de kamu mesai saatleri ile ilgili düzenleme yapıldığına dair yazılı açıklama yaptı.

Kayseri Valiliği, Kayseri'de kamu mesai saatleri ile ilgili düzenleme yapıldığına dair yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında:

'İlgi Cumhurbaşkanlığı genelgesine istinaden, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 100’üncü maddesi gereğince, İlimizde mesai saatlerinin 02.03.2021 tarihinden itibaren aşağıda belirtilen şekilde uygulanması uygun görülmüştür.    
 
Özel Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklere göre çalışma saatlerinin farklı olarak düzenlenmesi zorunlu olan kamu kurum ve kuruluşlarına ait hükümler saklıdır. Çalıştırma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında ( Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve
üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır. İdari izinli sayılanlar bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak; bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacaktır. Bu personel amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca bu süreçte tüm personelin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahaller ile kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması hususunda gerekli tedbirler alınacaktır.'' denildi.

ÇALIŞMA SAATLERİ
Sabah                      : 08.30 ­ 12.30
Öğleden Sonra        : 13.30 ­ 17.30

kayseri kamu kamu mesi saatleri kayseri valiliği kayseri kamu çalışma saatleri kayseri kayseri haberleri kayseri son dakika haberleri kayseri son dakika kayseri haber haber haber kayseri